Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Maskovaní zlodeji prepadli poslanca, pýtali si milión eur
Zdielať na

Maskovaní zlodeji prepadli poslanca, pýtali si milión eur

PARTIZÁNSKE / Mestský poslanec z Partizánskeho bojoval takmer päť hodín o život. Vo dvore jeho rodinného domu ho prepadli traja maskovaní zlodeji. Zviazali ho a žiadali od neho milión eur. Celý čas im tvrdil, že nič nemá. Páchatelia prehľadali dom a mužovi sa vyhrážali, že ho zabijú. Dokonca mu vystrelili pri hlave. Potom ho priviazali o komín a ušli. Po štyroch hodinách sa mu podarilo vyslobodiť a privolať políciu.

Páchatelia boli čoraz agresívnejší

Majiteľa domu prepadli traja maskovaní muži v garáži. "Hodili na zem a začali od mňa pýtať peniaze," hovorí mestský poslanec. Lupiči od neho chceli milión eur. Muž im opakoval, že toľko peňazí nemá.

Páchatelia boli čoraz agresívnejší. "Odvliekli ma do domu. Spútali mi nohy, ruky, tvár," dodáva majiteľ domu."Počas prehľadávania domu sa mužovi vyhrážali zabitím a neustále ho udierali," vysvetlila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Páchatelia prehľadali celý dom. Chceli nájsť peniaze a šperky. Dnu boli asi 45 minút. Potom odišli. Ešte predtým však muža uviazali o rúru v šatníku. "Nakoniec si z peňaženky muža zobrali 500 eur. Zviazaného ho nechali v šatníku a odišli na neznáme miesto," dodala Antalová.

Poslanec: Zviazali ma, nemohol som dýchať

"Cez hlavu mi dali návlek z vankúša, nemohol som dýchať," dodáva poslanec. V niektorých momentoch si podľa jeho slov myslel, že zomrie. Nakoniec sa mu podarilo vyslobodiť. 

Prepadnutý muž ktorý je podnikateľom a poslancom mestského zastupiteľstva v Partizánskom podľa jeho slov s nikým problémy nemá. "Mali víziu, že mám doma peniaze. Myslím, že za tým cieľom za mnou išli, nič iné," vysvetľuje. Páchateľom hrozí v prípade preukázania viny 7 až 12-ročné väzenie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy