Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Sekundy pred nehodou. Maďari ukázali osudovú jazdu Evy R. (36)
Zdielať na

Sekundy pred nehodou. Maďari ukázali osudovú jazdu Evy R. (36)

BUDAPEŠŤ / Štyridsať sekúnd, ktoré predchádzali obrovskej katastrofe! Maďarské médiá zverejnili videozáznam, ktorý zachytáva jazdu dcéry oceliarskeho magnáta Alexandra Rezeša Evy. A to na maďarskej diaľnici pri obci Gödöllő. Tá skončila smrťou štyroch osôb.

Záznam priemyselnej kamery

Video zachytáva auto mladej Košičanky tesne pred osudovou zrážkou a následne aj nehodu. Ide o záznam priemyselnej kamery maďarskej diaľničnej polície, ktorý zverejnil denník Népszava. Nehoda sa stala 21. augusta 2012 približne o 4:00. Rezešová narazila čiernym BMW zozadu do Fiatu Punto, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli, jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam v budapeštianskej nemocnici podľahla.

Hrozilo 13 rokov basy

Súd celebritnú Slovenku uznal minulý piatok vinnou zo smrti štyroch ľudí, ktorí zahynuli po tragickej nehode na maďarskej diaľnici. A to v auguste minulého roka. Prokurátor pre dcéru exministra dopravy vo vláde Vladimíra Mečiara pôvodne žiadal oveľa vyšší trest - až 13 ročné väzenie. 

Dostala však šesť rokov v domácom vezení, pričom rok si už odsedela vo vyšetrovacej väzbe. Obe strany sa voči rozsudku odvolali. Sudkyňa čítala zdôvodnenie rozsudku niekoľko hodín.

Eva: Strašná výčitka

"Ak by išla rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu, neboli by tragické následky. Ľudia by nezomreli a ani auto by nezhorelo," povedala. Podľa rozsudku môže Eva  požiadať o podmienečné prepustenie najskôr po dvoch tretinách trestu. Započítava sa doň aj čas strávený vo väzbe.

"Je mi veľmi ľúto a súcitím s pozostalými. Do konca života s tým musím žiť, stále sa cítim nevinná. Žiadam ctený súd, aby som bola oslobodená," hájila sa obvinená pred súdom pri svojej záverečnej reči túto stredu. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

RTL Klub

Súvisiace články

Najčítanejšie správy