Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kamión nevydržal nápor, na ceste skončilo 5 000 fliaš s pivom
Zdielať na

Kamión nevydržal nápor, na ceste skončilo 5 000 fliaš s pivom

KRIVÁ/DLHÁ / Známe je, že alkohol zabíja a a v stredu skutočne mohol. Ale inak ako si asi myslíte. Po ceste medzi Krivou a Dlhou na Orave lietalo asi 5 tisíc pivových fliaš. Okoloidúci vodiči mali naozaj šťastie, že im pivo nepristálo na kapote auta.

Plachta nevydržala nápor piva

"Náklad sa mu prevrátil," hovorí cestár Róbert Motýľ. Vodič zrejme z nepozornosti zle rozmiestnil náklad s pivným mokom. V ostrej zákrute sa plachta pod náporom piva roztrhla a nešťastie bolo na ceste. "Nevidíte, že je roztrhnutá," hovorí vodič kamiónu.

Hlavný ťah do Poľska by ste nepoznali. Na 40-ich metroch bol obsypaný črepinami a lepkavý od piva. Črepiny boli ostré a poradili by si s hocijakými tenkými podrážkami topánok. "V tejto debničke je len štvrtina toho, čo sa vysypalo a pár týchto fliaš, čo zostalo celých. Ináč všetko znehodnotené," hovorí cestár.

Cestári sa trápil 5 hodín

"Naša jednotka bola privolaná k nákladu vysypaných fliaš vo veľkom množstve," uviedol Martin Korbel, veliteľ zásahu ORJaZZ Tvrdošín. Veľké šťastie bolo, že prepravky s pivom nezasiahli oprotiidúce autá. "Skúsime to dáko sprejazdniť," tvrdil cestár.

Vodič (41) policajtom musel zaplatiť 60-eurovú pokutu, pretože náklad nemal na kamióne riadne umiestnený. Cestári sa s lepkavou vozovkou trápili asi 5 hodín a vyviezli odtiaľ približne 3 tony črepín. Cesta okolo polnoci už bola v oboch smeroch prejazdná.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy