Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Rudolf (24) nespravil autoškolu, uplácal policajta
Zdielať na

Rudolf (24) nespravil autoškolu, uplácal policajta

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Dať úplatok policajtovi v aute na parkovisku, to chce poriadnu guráž. Tú v sebe našiel 24-ročný Rudolf z Arnutoviec. Po pokazenej skúške v premávke chcel podplatiť policajta. Ten na neho zavolal kolegov a stíha ho Národná kriminálna agentúra.

Pokazená skúška

Rudolfovi pred časom zobrali vodičák. Keďže ho chcel naspät, musel absolvovať opäť odborné preskúšanie v autoškole. Testami prešiel, po nich nasledovala jazda. "Bola vykonaná jazda v cestnej premávke, kde sa vodič dopustil priestupku s tým, že policajt chcel jazdu ukončiť," povedal inštruktor autoškoly.

Zastavili na parkovisku a dopravný policajt Rudolfovi povedal, že skúšku neurobil. Mladíka tým samozrejme nepotešil a ten mal okamžite pripravené riešenie. Začalo to klasickou frázou. Nedalo by sa to nejako vyriešiť? "Menovaný chcel podplatiť policajta piatimi dvadsať eurovými bankovkami," dodal inštruktor.

Skúška môže zopakovať

Peniaze vytiahol pred nakúpnym centrom kde bolo množstvo ľudí. Podľa slov inštruktora, bolo v ich okolí asi 200 ľudí. Muž sa vôbec netajil tým, že chce dať úplatok. Rudolf aj jeho rodina sa vyjadriť odmietli. Policajt úplatok automaticky odmietol a zavolal svojich kolegov. Namiesto vodičáku Rudolfa teraz stíha Národná kriminálna agentúra.

"Podľa policajných ponúkol policajtovi 100 eur za to, že uzná praktické skúšky napriek tomu, že touto skúškou neprešiel. Osoba je obvinená z trestného činu podplácania, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Andrea Dobiášová. Podľa policajnej hovorkyne si muž môže opäť urobiť vodičák aj napriek trestnému stíhaniu. Či však ešte pred hroziacim väzením sadne za volant, je na teraz otázne.

Téme sa venuje reportér Matúš Gavlák. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy