Skoro jasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Zápasník Stoklas zostáva na slobode, hrozí mu 8 rokov
Zdielať na

Zápasník Stoklas zostáva na slobode, hrozí mu 8 rokov

KOŠICE / Zápasník Jaroslav Stoklas si za mrežami zrejme odsedí 8 rokov. Nepomohol prostitútke, ktorá zomrela po tom, ako s ním mala sexuálny styk. Rozsudok ešte nie je právoplatný...

Stoklas: Na Slovensku sa dejú zázraky

Senát košického okresného súdu Stoklasovi vymeral prísnejší trest. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný. "V úmysle spôsobiť inému ťažkú ujmu na zdraví z nedbanlivosti spôsobil smrť. Za to sa odsudzuje k nepodmienečnému trestu odňatia slobody v trvaní 8 rokov," uviedol sudca.

"Sa na Slovensku dejú zázraky, keďže ten istý sudca ma presne pred rokom odsúdil na tri roky, neboli žiadne nové dôkazy, ani žiadne nové tvrdenia, v procese sa nič nezmenilo, akurát dnešný rozsudok," hovorí bývalý zápisník Jaroslav Stoklas.

Senát totiž pred rokom odsúdil Stoklasa za neposkytnutie prvej pomoci a keďže si vo väzbe odsedel dva a pol roka, podľa pôvodného rozsudku by mal ísť za mreže už len na 6 mesiacov. S novým verdiktom však nebol spokojný ani prokurátor, na mieste sa odvolal. "Prekážková dráha zvaná spravodlivosť sa nám predĺžila. Máme novú prekážku," uviedol prokurátor.

Stoklas však naďalej tvrdí, že 18-ročnú Ivetu nezabil. Údajne zomrela na následky epilepsie. Sťažnosť proti rozsudku zatiaľ nepodal. "Uvidíme, zhodnotíme situáciu a potom sa vyjadríme," uviedol Stoklasov obhajca Ján Kic. O prípade tak opäť bude rozhodovať druhostupňový súd. Dovtedy športovec zostáva na slobode.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy