Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
ROZHOVOR. Na slovenský futbal už nepáchnem, hovorí fanúšik
Zdielať na

ROZHOVOR. Na slovenský futbal už nepáchnem, hovorí fanúšik

BRATISLAVA / Mladý fanúšik klubu Inter Bratislava sa vybral na futbal. V Slovenskom Grobe mu v bufete domáci odmietli naliať pivo, potom ho niekto chytil pod krk a začali sa problémy. Dostal bitku, skončil na polícii a neskôr v nemocnici. Predstavitelia klubu ho označili za chuligána. Aj taký vie byť slovenský futbal. Tu je jeho spoveď....

Hosťujúci chuligán mal napadnúť mačetou 46-ročného domáceho. Na prvý pohľad jasný príklad chuligánstva. Priamy aktér bitky, údajný chuligán a fanúšik Interu, však vidí všetko úplne inak. 

Chcel som sa iba brániť

V médiách vraj celý týždeň odznievali jednostranné informácie. Prvotný konflikt vznikol v bufete, lebo im vraj domáci odmietli naliať pivo. "Došiel nejaký pán, ktorý strčil mne do krku, do ohryzku. Tak ja som sa bránil tým, že som mu dal facku... Na tú chvíľu tam vybehlo asi desať ľudí," hovorí fanúšik, ktorý nechce byť menovaný, a tak sme ho nazvali Robo.

Robo sa snažil pred domácimi zo Slovenského Grobu utiecť. "Nie som moc zdatný bežec, tak ma dobehli, zhodili ma na zem a začali ma biť hlava-nehlava," tvrdí.

Aktér bitky nevie, kto a kedy vytiahol mačetu. Zbraní však bolo viac, aj na druhej strane. "To tam bolo fakt hrozné. Tam vybehli na nás z toho rožného domu s rýľmi a lopatami," opisuje situáciu Robo.

Domáci si podávali ruky s policajtami

Napriek tomu na policajnom oddelení vraj skončili ako podozriví len prívrženci Interu. "Potom sme videli, jak sa tam domáci bratríčkujú a podávajú si ruky s tými policajtmi, sme už vtedy vedeli, že z toho vyjdeme najhoršie," hovorí.

Polícia začiatkom týždňa videla incident jasne. Hosťujúci chuligáni zaútočili s mačetou na 46-ročného muža. Podobnú rétoriku prebral aj futbalový klub a médiá. "Mňa akurát mrzí to, ako sa to prezentovalo. Ani sa nevedelo, čo sa stalo a už čítam články, že interisti zaútočili mačetami, " povedal Roman Kratochvíl, kapitán mužstva. 

"To boli skrátka traja chuligáni, ktorí nemajú nejakú väzbu na Inter," uviedol Jozef Mihál, uviedol prezident FK Inter Jozef Mihál. "Ja sám seba za chuligána nepovažujem, ani ostatných, ja chodím od pätnástich rokov na futbal na Inter a nemal som žiadny problém," hovorí Robo.

Na futbal už nepáchnem

Vzhľadom aj na nové súvislosti sa polícia k prípadu viac už nevyjadruje. "Polícia na prípade intenzívne pracuje. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Údajný mačetový útok nemal tak jednoznačný priebeh, ako sa prezentovalo. Aj preto nebol nikto v prípade zatiaľ obvinený či potrestaný. "Bolo to hrozné niečo. Ja už som proste povedal, že na Slovensku na futbal nepôjdem," hovorí Robo. 

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy