Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pokuta za zranené deti (9,13) na futbale? Do 17 000 €
Zdielať na

Pokuta za zranené deti (9,13) na futbale? Do 17 000 €

BRATISLAVA / Futbalovému klubu Slovan Bratislava hrozí pokuta za nezvládnutie usporiadateľskej služby počas ligového zápasu s Ružomberkom, maximálne 17 000 €. Cez víkend skončili v nemocnici dve deti (9,13). A to po explózii neznámej výbušniny v sektore hostí. Štadión Slovana zároveň uzavreli.

Úradovali PSYCHO BOYS

Futbalovými Pasienkami otriasol zhruba desať minút pred koncom nedeľňajšieho stretnutia 6. kola Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok (3:2) silný výbuch z delobuchu v sektore hostí.

Výbuch má podľa polície na svedomí s najväčšou pravdepodobnosťou skupina fanúšikov v čiernych tričkách s bielym nápisom na hrudi "PSYCHO BOYS" a na chrbte s nápisom "Trnávka". Odborník na pyrotechniku nevylučuje, že to mohla byť po domácky vyrobená výbušnina.

Slovan bez divákov

Stredajší dohrávaný duel 2. kola ligy so Senicou sa uskutoční bez divákov. Rozhodla o tom disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu na svojom mimoriadnom zasadnutí. Vo štvrtok sa uskutoční ďalšie zasadnutie v spomenutej veci za účasti ďalších predvolaných osôb.

V nemocnici skončili okrem dvoch detí aj ďalší fanúšikovia. Piatich z nich hospitalizovali s akútnymi poruchami sluchu v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. "Pomoc lekárov vyhľadalo viacero účastníkov spomínaného futbalového zápasu. Všetci absolvovali vyšetrenia na klinike otorinolaryngológie. Piati musia počas hospitalizácie podstúpiť niekoľkodňovú medikamentóznu liečbu pod dohľadom odborníkov. Do domáceho liečenia budú prepustení až po zlepšení zdravotného stavu," povedal hovorca nemocnice v Ružomberku Valér Ferko.

ŠK Slovan Bratislava podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Zároveň vypísal finančnú odmenu 5000 eur pre každého, kto klubu poskytne informácie vedúce k identifikácii páchateľa alebo páchateľov. V prípade, ak sa podarí usvedčiť a odsúdiť zodpovedné osoby, ŠK Slovan Bratislava im udelí doživotný zákaz vstupu na domáce zápasy klubu.

Šialený čin chuligánov spojil fanúšikov celého Slovenska. Stanovisko Asociácie fanúšikov Slovenska ČÍTAJTE TU.

ZÁZNAM INCIDENTU

VÝPOVEDE SVEDKOV A ODBORNÍKOV

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy