Polojasno
16°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Tragédia v kopcoch. Stredoškoláčku (†19) privalila štvorkolka
Zdielať na

Tragédia v kopcoch. Stredoškoláčku (†19) privalila štvorkolka

BANSKÁ BYSTRICA / Neuveriteľná tragédia sa v noci stala v kopcoch nad Banskou Bystricou. Zahynula tam iba 19-ročná stredoškoláčka. Chcela sa povoziť na štvorkolke, no tá sa pri zjazde z kopca prevrátila.

Vybrali si ťažký terén a vyšli v noci

Daniela sedela na štvorkolke aj s 27-ročným Petrom, ktorý je zároveň podľa polície aj jej majiteľom. Neskoro po polnoci sa dvojica vozila za mestom. Nevybrali si práve najlepší terén. Strmé zrázy a jamy sa dali v tme rozoznať iba ťažko.

Na dievčinu sa mala štvorkolka prevrátiť. Nešťastiu nezabránili ani prilby na hlavách. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nehoda sa stala v ťažko prístupnom teréne, čo bolo obtiažne aj pre zasahujúcich záchranárov. Šoférovať stroj mala podľa doterajších zistení práve 19-ročná stredoškoláčka. Čo presne sa v kopcoch udialo a predchádzalo tragédii, ukáže až ďalšie vyšetrovanie.

Mladá dvojica zrejme podcenila terén

"V prípade bola nariadená pitva, pri ktorej budú zisťovať aj prípadné požitie alkoholu," hovorí ďalej banskobystrická policajná hovorkyňa.

Rodina mladej Banskobystričanky bola ešte v noci na mieste nešťastia. S médiami ale nekomunikovali. Mladá dvojica zrejme podcenila terén, hazardovali, keď sa tam vybrali v noci a na vlastnú päsť. Daniela pravdepodobne nebola skúsenou šoférkou.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy