Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Prepad so zbraňou! Mladého Mateja (16)...
Zdielať na

Prepad so zbraňou! Mladého Mateja (16)...

ZVOLEN / 16-ročný chlapec z Banskej Štiavnice bude zrejme dlho, no nie v dobrom, spomínať na návrat domov. Vo Zvolene ho za bieleho dňa na chodníku prepadol muž a namieril naňho zbraň. Od chlapca chcel peniaze!

Svedok incidentu zalarmoval políciu

Chodník popri rieke Slatina je síce málo frekventovaný, no incident našťastie videl starší muž. "Pýtal si odo mňa peniaze, ja som mu odvetil, že nemám. Potom mi jednu práskol a vzal mi mobil," opisuje nepríjemný moment Matej.

Svedok incidentu zavolal políciu. Matej im lupiča opísal a mužom zákona sa ho ešte v ten deň podarilo chytiť. Vysvitlo, že nejde o žiadneho nováčika! "Bol už šesťkrát súdne trestaný, za znásilnenie a lúpež," informuje Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Po 11 rokoch pôjde opäť za mreže

33-ročného Zdena vraj len pred dvomi mesiacmi prepustili z väzenia po jedenástich rokoch. V týchto chvíľach je už opäť za mrežami vo vyšetrovacej väzbe. "Čo s takým človekom? Keby mal on deti a jemu by sa to stalo,  ako by sa asi tváril?," kladie rečnícku otázku adresovanú lupičovi Matejov otec.

Recidivistovi hrozí doživotie!

Recidivistovi teraz hrozí 12-ročné väzenie, keďže však už má na krku tretie obvinenie z násilného trestného činu, sudca v jeho prípade môže uvažovať aj o zásade "3x a dosť!" a odsúdiť ho na doživotie!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Nick Atkins Photography

Súvisiace články

Najčítanejšie správy