Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Zabil ho paraglajding. Umeleckého kováča (†52) našli pri Sološnici
Zdielať na

Zabil ho paraglajding. Umeleckého kováča (†52) našli pri Sološnici

SOLOŠNICA / To, pri čom sa mal Bratislavčan zrelaxovať, mu spôsobilo smrť. V Sološnici zomrel uznávaný umelecký kováč, ktorý bol milovníkom paraglajdingu. A práve tento adrenalínový šport mu zobral život. Jeho telo našli pod kopcom Vápenná.

Zranenia nezlučiteľné so životom

Tam našiel telo 52-ročného Ľubomíra z Bratislavy v stredu, krátko pred pol deviatou večer, náhodný okoloidúci. Hovorí jeden z miestnych: "Niekto ho tam našiel, no bol už mŕtvy. Mal krvavú tvár, na hlave prilbu, na nej ešte nejakú kameru. On ako padol dole hlavou, tak si pravdepodobne zlomil krčnú chrbticu a bolo po ňom. Vraj tam ležal niekoľko hodín."

Boris Chmel, hovorca OZ ZZS SR: "Na miesto nešťastia bola okamžite vyslaná posádka rýchlej lekárskej pomoci z Malaciek, ktorá po príchode, žiaľ, konštatovala, že muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom." Ľubomír mal na sebe navlečenú praglajdovú výstroj s otvoreným padákom. Ruky mal mať roztiahnuté a okolo bola už zaschnutá krv.

Bol to skúsený paragajdista

Tatiana Kurucová, hovorkyňa KR PZ v Bratislave: "Poverený príslušník policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví." Dôvody, prečo Ľubomír zomrel, sú zatiaľ len v štádiu špekulácii. Mohol sa mu zavrieť padák a nedokázal ho rozmotať, čo pri jeho skúsenostiach vraj neprichádza do úvahy. Ďalšia možnosť je, že sa mu zhoršil zdravotný stav. Mohol dostať infarkt. Tak, ako pred časom jeho kolega paraglajdista.

Pomôžu pitva a kamera z prilby

"Privolaný lekár na mieste u muža skonštatoval smrť následkom pádu z výšky a pre zistenie presnej príčiny smrti nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," ďalej informuje Tatiana Kurucová, hovorkyňa KR PZ v Bratislave. Príčinu smrti tak definitívne určí až pitva. Pomôcť by mohli aj záznamy z kamery, ktorú mal prichytenú na svoje prilbe.

Vrch Vápenná leží 748 metrov nad morom a je obľúbeným miestom paraglajdistov. Vzhľadom k lokalite sem radi chodia aj začiatočníci. Podľa miestnych Keď fúka vietor, tak tu podľa miestnych nie je bez vyznavačov tohto adrenalínového športu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Paragliding_kopce_stromy

isifa.com - ilustračná foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy