Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Oto (36) netrafil do tunela. Škoda 103 000 €
Zdielať na

Oto (36) netrafil do tunela. Škoda 103 000 €

BRATISLAVA / Šírka tunela 7 a pol metra. Šírka auta asi meter a pol. Obyčajne žiaden problém. Tri promile alkoholu v krvi však robí svoje. Tu je dôkaz. 36-ročný Oto je jedným z 500 vodičov, ktorých mesačne policajti nachytajú s viac ako jedným promile v krvi. Celé Slovensko ho dnes pozná, ako ožrana, ktorý netrafil do tunela a totálne zdemoloval auto aj verejný majetok.

Mohlo sa to skončiť oveľa horšie

Napriek bezohľadnosti sa Otovi po tejto nehode nič nestalo. Dokonca sa nezranili ani iní, nevinní ľudia. Škoda na aute smiešnych 500 €. "Na všeobecne prospešných zariadeniach vznikla škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na viac ako 103 000 €," uviedla Petra Hrášková, hovorkyňa bratislavských policajtov.

Škoda, ktorú spôsobil sa mnohým zdá privysoká. Napriek tomu Národná diaľničná spoločnosť tvrdí: Mohlo to dopadnúť oveľa horšie. "V uzavretom priestore, to znamená v tuneli, kde sú skôr elektronické, technologické zariadenia," uviedol hovorca NDS Marián Jánošík. 

2012: 400 dopravných nehôd zapríčinených alkoholom

Nehôd, ktoré zapríčiní alkohol je viac ako dosť. "Za rok 2012 sme riešili skoro 400 dopravných nehôd. Škoda, ktorú sme si uplatňovali dosiahla bezmála 620 000 eur," dodal Jánošík. Prípadov, kedy v tuneli lietalo sklo bolo od začiatku prevádzky mnoho. Keby Oto do tunela trafil, mohlo to dopadnúť tak, ako v januári 2009.

Smrteľné nehody sa zatiaľ tunelu Sitina v Bratislave vyhýbajú. Je ale ťažké si predstaviť, čo by nastalo po takejto nehode v tuneli Branisko, kde je obojstranná premávka v jednej tunelovej rúre.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

polícia SR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy