Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
DOKUMENT. Policajti sú nútení udeľovať pokuty, pozrite sa...
Zdielať na

DOKUMENT. Policajti sú nútení udeľovať pokuty, pozrite sa...

BRATISLAVA / Alebo sa po službe vrátite s piatimi pokutami, alebo budete písať podrobnú správu o tom, čo ste celý deň robili. Toto je najnovšie nariadenie, ktoré koluje medzi policajtmi! Ešte viac zarážajúce je, že pokiaľ Vás policajt potrestá "iba" dohovorom, neráta sa mu to do výkonu. Inými slovami, akoby počas služby nerobil nič.

Predstavte si, že vás zastavia policajti. Nemáte napríklad bezpečnostný pás. Lenže s napomenutím by ste len tak neobišli.

Dávať pokuty je "povinnosť"!

Ak by vás totiž policajt vyriešil dohovorom, nebude sa mu to rátať do štatistík. O tomto všetkom nám porozprávali nespokojní policajti, ktorí vraj musia dávať pokuty. Ak by ich nedoniesli za službu minimálne päť, musia napísať podrobnú správu o tom, čo celý deň robili. Napríklad od 8:00  do 8:05 presun k autu, od 8:05 do 8:15 hliadkovanie na tej a tej ulici ...

Takto to funguje na jednom z bratislavských okresov. Policajti dokonca hovoria o tom, že aj keby chceli niekoho vyriešiť len napomenutím. Napríklad, keď si vodič nezapne bezpečnostný pás, tak sa im to v ich výkone nijak nezohľadní.

"To je akoby sme vôbec neboli v práci. Proste ja tú pokutu dať musím. A ak ju nedám, tak musím písať podrobnú niekoľkostranovú správu o tom, čo som celý deň robil. No a tento sloh sa nikomu písať nechce."

Písať slohy sa im už od školy nechce

Policajti hovoria, že je to doslova niekoľkostranový sloh o tom, čo robili. To sa samozrejme nikomu písať nechce a tak je pre nich jednoduchšie vrátiť sa s pokutami.

"Zelený bod je vynikajúci, žltý znamená vyhovuje a keď má niekto červený, ide rovno na koberček. Tých 5 pokút denne musí byť," dodáva jeden z príslušníkov policajného zboru.

Tieto čudné tabuľky s hodnotením policajtov podľa počtu vybraných pokút sme ukázali aj prezidentovi policajného zboru. No a ten prostredníctvom našej televízie vyzýva všetkých radových policajtov, aby sa mu prihlásili pokiaľ ich niekto núti vyberať pokuty.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy