Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Julka (†15) všetko vysvetlila v liste na rozlúčku. Bola to nešťastná láska
Zdielať na

Julka (†15) všetko vysvetlila v liste na rozlúčku. Bola to nešťastná láska

PREŠOV / Nešťastná tragédia, pri ktorej prišla včera o život len 15-ročná Julka z Prešova sa začína rozmotávať. Vyzerá to tak, že mladé dievča skončilo pod kolesami ranného vlaku vedome. Jej rodičia v piatok podvečer našli list na rozlúčku. V ňom si vylieva srdce z nešťastnej lásky. Hlavu jej mal poblázniť o 12 rokov starší chlap, no tomu vraj po mesiaci začalo prekážať, že Julka bola Rómka.

Zamilovala so 27-ročného muža

Presne pred mesiacom sa Julka, ako jej kamarátky hovoria, zoznámila s 27-ročným gádžom. ten ju vraj pravidelne čakal pred školou a vozil domov. Rodina mala nejaké podozrenie, avšak o ničom nevedela.

Mladé dievča sa zaľúbilo a bolo šťastné. No len do chvíle, kým jej o 12 rokov starší muž nepovedal, aby si našla sebe rovného. "Že on jej povedal, že ona si má nájsť cigána," hovorí Julkina mama Júlia Eštočáková. Odpovede na tragédiu našli rodičia v liste na rozlúčku. Julka bola nešťastná z lásky, jej rodina mu vyčíta, že jej pobláznil hlavu a po mesiaci jej povedal, že sa k sebe nehodia.

Dôvod rozchodu Julkin pôvod

Dôvodom mal byť jej pôvod. Psychologička chápe ubolenú dievčenskú dušu. "Pre dievča v takomto veku je to obrovská trauma. Dokonca sú to dve traumy, pretože jedna je tá emočná trauma, že ju vlastne opustil človek, do ktorého sa zamilovala ako do prvého. Bola spôsobená aj druhá trauma tým, že ona vlastne dostala vytknuté to, odkiaľ pochádza," hovorí klinický psychologička Monika Longauerová.

"Ja mu odkazujem, že ja to tak nenechám," hovorí Julkina mama. na mieste, kde 15-ročná Julka vydýchla, už dnes horia sviečky. Rodičia mladej tínedžerky trúchlia. Tento rok je to už tretí pohreb v ich rodine. Pochovali starú mamu i 7-mesačného vnúčika, ktorý náhle zomrel. Po dvoch pohreboch sú zadĺžení a Julku nemajú za čo pochovať. "Snáď sa nájdu dobrí ľudia a nám pomôžu," dodáva Julkin otec Michal Eštočák.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy