Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Polícia obvinila futbalového chuligána. Napadol usporiadateľa
Zdielať na
Krimi

Polícia obvinila futbalového chuligána. Napadol usporiadateľa

NITRA / Polícia obvinila výtržníka, ktorý napadol usporiadateľov na nitrianskom futbalovom štadióne. Pracovníkov bezpečnostnej služby museli ošetriť v nemocnici. Útočníka pomohli identifikovať zábery z bezpečnostných kamier.

"Stalo sa to v rohu štadióna, kde sa všetci priaznivci Slovana  začali premiestňovať. Jeden preskočil za ním, aby mu pomohol a pri tom napadol usporiadateľa," tvrdí bezpečnostný manažér Juraj Hamar.

Po útoku museli usporiadateľa ratovať lekári

Okamžite vznikol ďalší incident priamo v sektore divákov. Usporiadatelia sa tam snažili zasiahnuť, ale dvoch z nich diváci surovo napadli. "Obidvaja boli ošetrení v nemocnici a jeden z nich je práceneschopný," pokračuje Juraj Hamar.

Vystrájanie futbalových chuligánov zaznamenala kamera

Keď sa útoky fanúšikov podarilo odvrátiť, niektorí z nich začali násilne poškodzovať štadión. Na zázname je vidieť ako vylamujú sedadlá. "Je to zachytené na kamerovom zázname, kde je identifikácia páchateľov dosť dobrá. Nahrávku sme odovzdali polícii," dodáva bezpečnostný manažér Juraj Hamar.

Skrotne za mrežami?

"21-ročný muž bol obvinený z prečinu výtržníctva, za čo hrozí v zmysle zákona až trojročný trest odňatia slobody," konštatuje Renáta Čuháková hovorkyňa KR PZ V Nitre

Polícia vyhodnocuje zábery z bezpečnostných kamier a neskôr môže ešte identifikovať ďalších výtržníkov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy