Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Syn okrádal otca - podnikateľa. Kamarátom potom kupoval autá
Zdielať na

Syn okrádal otca - podnikateľa. Kamarátom potom kupoval autá

Asi každého by potešilo, keby mu kamarát kupoval autá, notebooky, či oblečenie. Radi boli aj mladíci zo severovýchodu Slovenska. No len boli. Teraz lietajú v problémoch. Ukázalo sa totiž, že 14-ročný kamarát im kupoval darčeky za peniaze, ktoré podľa všetkého ukradol svojmu otcovi – podnikateľovi z trezora. Podľa polície tak minul najmenej 15 tisíc eur.

Maloletý chlapec kradol peniaze z trezora niekoľko týždňov, pričom kľúče vždy starostlivo odložil na to isté miesto. Otec preto netušil, že jeho syn za ťažko zarobené peniaze kupuje ojazdené autá. "To bolo také staré vojenské auto za 2 300 eur. Potom kúpil Nissana, to bolo za tri a pol. Naňho dal ešte 500-eurové gumy a zaplatil aj za turbo. A potom ešte kúpil BMV-čko, " hovorí Peter, kamarát zlodeja. "Poškodenému bola krádežou spôsobená škoda najmenej 15-tisíc eur," konštatuje Daniel Džobaník hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove.

Kupoval si priazeň a priateľstvo

Autá však boli evidované na 19-ročného Petra, ako na jediného plnoletého z partie. "Oni si mysleli, že som ich ja okradol, ale ja som v ich dome ani nebol  a že vraj tam majú aj kamerový systém," obhajuje sa Peter. Polícia ale z krádeže podozrieva 14-ročného syna podnikateľa, ktorý bol údajne ku kamarátom mimoriadne štedrý. "Viem, že im daroval notebooky, tablety, že sa prevážali na taxíku do Prešova," hovorí Peter.

Okradnutý podnikateľ chcel dať  synovi príučku

Okradnutý otec na kameru hovoriť nechcel. Priznal, že krádež ohlásil na polícii iba preto, aby svojho syna vytrestal.  Nuž a kým podnikateľ chcel dať svojmu synovi iba príučku, Petrova matka, ktorá je predavačka, žije v strachu o existenciu. Bojí sa, aby jej syn neskončil v base. "Ja sa len toho bojím, aby sa toto všetko nezvrtlo proti nemu. Lebo ja nemám peniaze a nemám z čoho platiť, " hovorí Petrova mama.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy