Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pes ako zbraň! Muž poštval na manželov rotvajlera
Zdielať na

Pes ako zbraň! Muž poštval na manželov rotvajlera

37 / ročný Radoslav sa rozhodol konflikt s manželmi, ktorí bývajú cez ulicu, vyriešiť po svojom. Vzal svojho rotvajlera, ktorého poštval na 44-ročnú Máriu. Žena sa pred psom snažila ukryť v spálni. Najhoršie dopadol jej 61-ročný manžel Vojtech.

Radoslav použil svojho rotvajlera ako zbraň! Manželia, ktorých napadol, žijú v skromných podmienkach v ošarpanom dome, kde nám dnes ale nikto neotvoril. Doma nebol ani Radoslav, ktorý býva cez ulicu. Celý incident sa odohral tesne pred polnocou. Útočník vraj vytlačil bránu a vykopol vchodové dvere, aby sa do domu dostal. "Psovi dal povel na to, aby zaútočil na 44-ročnú ženu," poznamenáva Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline.

Pes len poslúchol nezmyselný povel

Vycvičený rotvajler samozrejme svojho pána poslúchol a Marte sa zahryzol do pravého lakťa. Zabrániť konfliktu sa snažil aj jej manžel. Vojtech sa po celý čas snažil svoju manželku brániť a Rada vyzýval, aby odišiel. "Vo dvore pes zaútočil aj na 61-ročného muža. Obvinený sa na to len prizeral, zakročil až po tom, ako  pes začal útočiť poškodenému na krk," konštatuje Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline.

Pod konflikt sa podpísal aj alkohol

Obyvatelia o tom, čo sa stalo, už dnes vedeli. Sú presvedčení, že úlohu zrejme v tomto prípade zohral aj alkohol. Rado vraj prišiel do domu opitý a triezvi zrejme neboli ani jeho susedia. "Počul som, že sa tam kdesi-čosi pobili a že ho pes pohrýzol," hovorí sused. "Po uhryznutí psom utrpel muž rozsiahlu infikovanú ranu na pravom ramene, aktuálne je pri vedomí, stabilizovaný mimo ohrozenia života," oznamuje Mária Koporecová, hovorkyňa FNsP v Žiline.

Za útok je zodpovedný človek, zviera nie je na vine!

"V tomto prípade pes rozhodne nie je na vine, na vine je majiteľ," hovorí Jozef Hramec, psovod záchranár. Podľa neho sa rotvajler v rukách neskúseného chovateľa môže stať nebezpečnou zbraňou!  "On nevie, že to je protizákonné," ospravedlňuje správanie psa Jozef Hramec.

Radoslava už obvinili z prečinu porušovania domovej slobody a ublíženia na zdraví. Hrozí mu až 5-ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy