Polojasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Policajti si po pokutu prídu až k bankomatu
Zdielať na

Policajti si po pokutu prídu až k bankomatu

Hliadkam dopravnej polície stále chýbajú platobné terminály. A to v 21. storočí komplikuje život nielen vodičom, ale aj samotným policajtom. Napríklad včera zastavili v Bratislave ženu, ktorá prekročila maximálnu povolenú rýchlosť. Vodička ale pri sebe nemala dostatočnú hotovosť na zaplatenie pokuty. Policajti ju tentokrát nadštandardne odprevadili až k bankomatu.

Dve autá - biely Hyunday a tmavomodrá policajná Fábau. Obe autá zaparkovali pred pobočkou jednej z komerčných bánk. Po krátkom rozhovore pri otvorenom okne policajného auta vodička vybrala z bankomatu hotovosť a odovzdala ju hliadke. Na našu otázku - Koľko vám dali pokutu? - pohotovo odpovedá:"Dosť, 50 eur!"

Dopravní hriešnici vybavia pokutu radšej hneď

Mladá žena dostala pokutu za to, že prekročila rýchlosť. Nemala pri sebe hotovosť, a tak jej policajti poskytli takúto, nadštandardnú službu. Keď policajtom peniaze vyplatila, ich cesty sa rozišli.  "Nevidím v tom nejaký problém. Radšej zaplatím pokutu, akoby som to mala riešiť na nejakom dopravnom inšpektoráte a zbytočne sa naťahovať," tvrdí mladá žena.

Problém by vyriešili platobné terminály

Aj keď ide o neštandardný postup zo strany policajtov, podobný názor má zrejme väčšina vodičov. Rovnako aj dopravný konzultant. Zároveň však dodáva, že túto polemiku by rozhodne vyriešili platobné terminály. "Túto pesničku, resp. túto tému, riešia policajti už niekoľko rokov," poznamenáva dopravný konzultant Maroš Palesch.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy