Jasno
12°
Bratislava
Ťažký život Andreja (8). Otec ho hádzal o stenu
Zdielať na

Ťažký život Andreja (8). Otec ho hádzal o stenu

Andrej má osem rokov. Od narodenia ho otec týral tak, že ho hádzal o stenu. Matka mu zomrela a Andrejko má len staršiu sestru. Keď sa dostal do detského domova, na Vianoce nikdy nemali kam ísť.

Ujala sa ich profesionálna matka. Tento rok Andrej nastúpil do školy a prišli problémy. Podľa Andrejovych slov učiteľka mu povedala, nech si zbalí veci a zmizne do inej školy.

Podľa profesionálnej matky Anetty je to len dôsledok toho, že hio učiteľka s riaditeľom neprijali ako normálneho žiaka. Navyše hovorí o fyzických trestoch. Škola to však radikálne odmieta. "Andrejko jednoducho nedosahuje také výchovno-vzdelávacie výsledky, aké by mal žiak prvého ročníka," hovorí riaditeľ školy Peter Kalapoš. 

Škola preto navrhla riešenie. To má určiť, či pôjde do špeciálnej školy. Tá je ale až v Trnave. Andrej so svojou náhradnou matkou žije neďaleko Trnavy a do školy to má len pár metrov. Premiestnenie do školy v Trnave by pre neho znamenalo hodiny cestovania denne. "Bolo špeciálne pedagogické vyšetrenie urobené. Dohodli sme sa, že Aďo môže byť intergrovaný a nemusel by teda cestovať do špeciálnej školy vzhľadom na jeho zdravotný stav," dodáva profesionálna matka Anetta Šuranová.

Škola tvrdí, nemáme na to podmienky, profi matka zas: máte, ale nechcete, navyše sa o Andreja sa starám 3 roky, preto viem najlepšie, čo potrebuje. Podľa posledných informácií pôjde 8-ročný Andrej do do špeciálnej školy v Trnave. Anetta si preto myslí, že jej ho zoberú a Vianoce strávi v detskom domove.

Téme sa venoval Dárius Haraksin. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku.

ISIFA/ilustračné

Najčítanejšie správy