Oblačno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Masaker v Šali. Zdeno (28) mal obrovské dlhy
Zdielať na

Masaker v Šali. Zdeno (28) mal obrovské dlhy

Dvadsaťosemročný muž, ktorý prepadol rodinu z Číny v ich dome v Šali, mal mať dlžoby. Povedala to jeho manželka. To bol zrejme hlavný motív, pre ktorý prišiel vydierať svojho bývalého zamestnávateľa. Celé hodiny mučil dvoch ľudí, pričom na smrť dobodal 21-ročného muža. Jeho matku údajne prinútil vyskočiť z okna, zatiaľ čo zúfalý otec sa vyslobodil, rozbehol sa za násilníkom a postrelil ho.

Zdeno mal dlhy

"Motívom bolo to, že Zdeno mal kopu dlhov. Minimálne 15 000 eur a preto sme sa vlastne rozviedli," hovorí bývalá manželka útočníka. Rodina má v Šali dva obchody s textilom. Kedysi u nich pracoval nielen Zdeno, ale aj jeho, dnes už bývalá, manželka. Podľa jej slov muž veľmi dobre vedel, že doma majú peniaze. "Zvykol robiť vodiča. Nosil im tovar. On vedel, že oni majú peniaze," tvrdí Zdenova bývalá manželka.

"Určite sa mu všetko nazbieralo do kopy a určite stresoval alebo čo urobil," myslí si Zdenova matka. 28-ročný muž chcel zrejme dlhy riešiť prepadom rodiny z Číny. V dome zviazal otca so synom. Chlapov vraj mučil niekoľko hodín. Pýtal si údajne peniaze a bezpečnostné kódy od obchodov. Lupič mal v rukách nôž a 21-ročného chlapca ním viackrát bodol. Po prevoze do nemocnice mladík zomrel.

Útočník leží v nemocnici

41-ročná matka sa vraj pred lupičom ukrývala hore na poschodí. Potom vraj  prišiel aj za ňou, manželovi sa medzitým podarilo vyslobodiť. "Ju donútil vyskočiť z okna a vtedy jak ona vyskočila, tak ten Číňan za ním utekal," hovorí svedkyňa. Zdena naháňal muž po ulici pričom viackrát vystrelil do vzduchu. Potom zasiahol aj útočníka. Ten momentálne leží s ľahkým zranením v nemocnici, kde ho strážia policajti. "Ja som z toho hotová. On ani muche neublížil. Ja neviem čo sa mohlo stať," hovorí matka Zdena.

Rodina  z Číny má ešte jedného syna, ktorý nebol v čase prepadu doma. Na Slovensko prišli pred rokmi rodičia a chlapci sa za nimi presťahovali po skončení školy. Bratia vraj boli nerozlučná dvojica. "My všetko spolu... môj brat," hovorí so slzami v očiach brat mŕtveho mladíka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Miro Demín

Súvisiace články

Najčítanejšie správy