Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vykradnutá garáž - pomsta neplatičov!
Zdielať na

Vykradnutá garáž - pomsta neplatičov!

Na mestský podnik, ktorý spravuje byty v Zlatých Moravciach zaútočili neprispôsobiví občania. Dostali sa do garáže a rabovali. Podarilo sa im dokonca ukradnúť jedno z áut. Riaditeľ podniku vraví, že to bola reakcia od ľudí, ktorí mestu neplatia za bývanie a teraz im reálne hrozí, že skončia na ulici.

Riaditeľ mestského podniku Službyt je presvedčený o tom, že nočná  krádež bola pomstou neplatiča, ktorého sa v týchto dňoch snaží vysťahovať. "Mal byť deložovaný, ale vyplatil sumu exekútorovi a z tohto dôvodu si  myslím, že sa nám chcel pomstiť a tie peniaze si chcel nejako  vykompenzovať", tvrdí Peter Sendlai.

Spôsobili škodu za 17 tisíc eur

Páchateľovi pomáhalo niekoľko susedov, ktorí z garáží firmy vynášali počas noci všetko, čo malo hodnotu. Riaditeľ hovorí o škode až do výšky 17 tisíc eur. Ukradli aj auto, ktoré policajti neskôr zadržali. Tí potom nachádzali aj ostatné kradnuté veci. "Polícia reagovala promtne, zadržala po niekoľkých hodinách páchateľov, aj veci," chváli mužov zákonna Peter Sendlai riaditeľ Službytu Zlaté Moravce.

Útoky neplatičov sú na dennom poriadku

Všetko,  čo nakradli poschovávali zlodeji v niekoľkých pivniciach. Polícia teraz  zisťuje, koľko ľudí bolo do nočnej krádeže zapojených. "Nitrianska vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla," konštatuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v  v Nitre Božena Bruchterová. Na budove mestského podniku boli už niekoľkokrát rozbité okná, keď  neplatičom posielali exekučné príkazy. Riaditeľ podniku vraví, že zažíva pravidelné útoky od neprispôsobivých ľudí, ktorých sa snaží z  bytov vysťahovať.  Napriek tomu je ale rozhodnutý, že bude proti nim  postupovať nekompromisne.  Ešte tento rok chce vysťahovať niekoľko rodín, ktorých dlhy za bývanie stále narastajú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy