Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Motorkár (26) bez vodičáku havaroval, bojuje o život
Zdielať na

Motorkár (26) bez vodičáku havaroval, bojuje o život

Banskobystrickí záchranári pomáhali v noci na pondelok 26-ročnému mladíkovi, ktorý v uličke medzi domami spadol z motorky. V nemocnici teraz bojuje o život. Mladík pritom na motorke nemal vôbec sedieť. Za jazdu pod vplyvom alkoholu mu totiž policajti pred časom zadržali vodičský preukaz.

Od domu ho delili doslova posledné metre. 26-ročný mladík havaroval v uličke a na rovnom úseku cesty. Vo veľkej rýchlosti spadol z motorky a narazil do oplotenia rodinného domu. "Neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky ako aj svojim schopnostiam," informovala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Jana Vrbická.

Vodičák mu už zobrali za alkohol

V kritickom stave ho odviezli do nemocnice, kde bojuje o život. Podľa našich informácií si ťažko poranil chrbticu, pľúca aj pečeň. Pacient je stále v umelom spánku. Jana Vrbická: "Vodič motocykla utrpel ťažké zranenia." Podľa svedkov mladík pred nehodou popíjal s kamarátmi v krčme. Motorku, na ktorej havaroval, si požičal od kamaráta. Dokonca nemal ani vodičský preukaz, ten mu polícia pred časom zadržala.

Stále rovnaký scenár...

"Na zistenie prítomnosti alkoholu bol vodičovi nariadený odber krvi," dodáva Jana vrbická, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Podobná nehoda sa stala aj koncom septembra neďaleko Podbrezovej. Po náraze do múru vtedy zahynul 24-ročný mladík. Taktiež jazdil bez vodičského preukazu a na motorke, ktorú si požičal od známeho.

"Alkohol by nemal pri riadení auta či motorky čo robiť. Samozrejme, to riziko je na motorke oveľa oveľa väčšie ako v aute," hovorí Ján Benčík z ASOS Banská Bystrica.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy