Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ranný požiar v Bratislave. Žena (26) je vo vážnom stave
Zdielať na

Ranný požiar v Bratislave. Žena (26) je vo vážnom stave

Obyvatelia jedného z domov na Nezábudkovej ulici v Bratislave dnes zažili krušné ráno. Horel tam totiž prízemný byt, požiar nahlásili hasičom pár minút pred šiestou.

Požiarnici dostali správu o tom, že na Nezábudkovej ulici 54 sa dymí z jedného z bytov, horel tam byt na prízemí. Dym sa postupne rozšíril na všetky poschodia a požiar si vyžiadal aj jednu zranenú osobu. Podľa našich informácií mala vyskočiť z okna na 5. poschodí žena a záchranári ju previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

5 áut, 25 hasičov

V byte, z ktorého sa požiar rozšíril mal žiť dôchodca, ktorý z neho údajne vôbec nevychádzal. "Na mieste zasahovalo päť hasičských vozidiel," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ Daniela Kapustová s tým, že požiar hasilo približne 25 príslušníkov zboru. Z vchodu evakuovali viacerých obyvateľov domu. Niektorých prevážali do nemocníc, iní stáli v chladnom ráne pred bytovkou zabalení v dekách.

Žena (26) je vo vážnom stave

Ako informovala hovorkyňa bratislavskej Univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská, záchranári priviezli šesť ľudí. Podľa jej slov do nemocnice priviezli 26-ročnú ženu vo vážnom stave, ktorá si skokom z výšky spôsobila mnohopočetné zranenia. "V nemocnici v Ružinove máme 26-ročnú ženu, ktorá si skokom z výšky spôsobila mnohopočetné poranenia. Jej stav je kritický. Už absolvovala aj operáciu. Ostáva naďalej v ohrození života," informovala hovorkyňa FNsP Petra Maťašovská.

Ďalšie tri ženy vo veku 34, 47 a 55 rokov a 31-ročný muž sa pravdepodobne nadýchali splodín, lekári ich ošetrujú a zranení ostávajú v nemocnici na pozorovaní. Do nemocnice záchranári priviezli aj 84-ročného muža z horiaceho bytu, ktorý ostáva v preventívnej opatere lekárov.

Momentálne nikto nevie, prečo v jeho byte požiar vznikol. Susedia sa iba domnievali, že si zrejme v chladné ráno prikúril ohrievačom, od ktorého sa mohlo niečo v byte chytiť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Požiar_Nezábudková_Bratislava

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy