Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kauza Gargamel. Policajti prekazili miliónový prepad
Zdielať na

Kauza Gargamel. Policajti prekazili miliónový prepad

Traja lupiči, ktorí chceli prepadnúť pancierové vozidlo prevážajúce jeden milión eur, zostávajú za mrežami. V piatok o tom rozhodol Okresný súd v Trenčíne. Dvom Bratislavčanom a jednému Trenčanovi zmarili plány kukláči z policajného prezídia a hrozia im vysoké tresty.

Traja páchatelia, ktorí mali v stredu dopoludnia na výpadovke zo Starej Turej prepadnúť pancierované vozidlo, zostávajú za mrežami. Lúpež im prekazili policajti z Úradu boja proti organizovanej kriminalite. "Policajti zadržali páchateľov v situácii, keď už čakali na príchod pancierovaného vozidla," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Hrozí im doživotie

Policajti našli v ich aute krátke zbrane a dokonca samopaly. 28-ročný Ondrej z Trenčína a dvaja Bratislavčania, 40-ročný Peter a 49-ročný Dušan čelia obvineniu z prípravy obzvlášť závažného zločinu lúpeže a hrozia im vysoké tresty až doživotie.

Rozhodovanie o tom, či bude trojica mužov stíhaná väzobne začalo s takmer hodinovým meškaním. Sudca si dal načas aj so samotným verdiktom, ktorý zaznel až po štyroch hodinách. Výsledok je, že všetci obvinení si počkajú na proces za mrežami.

Jeden z páchateľov sa mal priznať

Oficiálne stanovisko súdu sa nám nepodarilo získať. Podľa našich informácií sa mal jeden z mužov k príprave prepadu pancierovaného auta priznať. Zvyšní dvaja podali voči rozhodnutiu o väzobnom stíhaní sťažnosť, ktorou sa bude zaoberať krajský súd.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy