Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Íri prišli kempovať a opäť robia problémy
Zdielať na

Íri prišli kempovať a opäť robia problémy

Írski kočovníci sa vrátili na Slovensko. Konkrétne do autokempu v Senci, kde s nimi majú veľmi zlé skúsenosti z minulého roku. Vtedy sa tam títo temperamentní turisti dokonca pobili a dobodali. Zisťovali sme preto, či sú tento rok pokojnejší.

Írski kočovníci v Senci

Stovky írskych turistov spôsobili presne pred rokom v areáli autokempu rozruch. Výstredné oblečenie, bujaré večierky, alkohol a nakoniec i krvavá bitka. "Začali sa strkať, kričali a potom jeden z nich vytiahol veľký nôž a toho druhého porezal," spomína na incident jedna z dovolenkujúcich. 

Zraneného muža previezla záchranka s ľahšími zraneniami do nemocnice. Útočníka, 42-ročného Frederika, polícia vypátrala. Tento rok na jar ho obvinili z trestného činu ublíženia na zdraví. V súčasnosti sa musia vykonať potrebné úkony v súčinnosti s írskou políciou.

Skupine sa na Slovensku tak páčilo, že tento rok dorazila opäť. Tentokrát ale v omnoho menšom zoskupení. V Senci je ich momentálne necelých 150. Zvyšok sa nachádza podľa informácií Krimi v Nemecku a v iných krajinách. 

Írski kočovníci dorazili po autokempu asi pred týždňom, zatiaľ s nimi problémy nie sú. "Momentálne je v našom karavanom kempe 26 karavanov. Zatiaľ sme väčšie výtržnosti nezaznamenali," tvrdí správca kempu Róbert Podolský. 

Vraj sú katolíci...

Prevádzkovatelia reštaurácií a barov sú ale ostražití. Na kameru hovoriť nechceli, mimo nej ale prezradili, že isté obavy majú. Zatiaľ sa však všetko dá zvládnuť.

Írski turisti nemajú radi publicitu. V prítomnosti kamier a fotoaparátov sú nervózni. Jeden z nich televízii ale rozhovor predsa len poskytol. "Milujeme to tu, nemáme žiaden problém s políciou, ani s nikým iným - sme totiž katolíci," povedal. V kempe chcú stráviť ešte ďalšie dva týždne. Nevylúčili ani to, že za nimi prídu ďalší kamaráti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy