Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Výbuchy, plamene a rana ako z dela
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Výbuchy, plamene a rana ako z dela

V Dunajskej Strede v utorok do tla dve autá a oheň poškodil aj ďalšie vozidlá v blízkosti. Muž, ktorý ich používal tvrdí, že nešlo o žiadne vyrovnávanie si účtov. A to aj napriek tomu, že jedno bolo poliate horľavinou a podpálené, no a pod druhým bol ručný granát.

Rozporuplné informácie

Autá začali horieť krátko po druhej v noci z pondelka na utorok. Výbuchy a šľahajúce plamene poriadne vystrašili obyvateľov sídliska. Na miesto okamžite vyštartovali hasiči. Tí pôvodne dostali informácie, že na sídlisku horí len jedno auto.

"Zásahová jednotka,na mieste zistila, že nejedná sa o jedno motorové vozidlo, ale horia tri motorové vozidlá, takže na miesto zásahu sa dostavila ďalšia hliadka," potvrdil hasič Tibor Csandal.

Oheň, ktorý sa totiž rozšíril aj na tretie zaparkované auto, sa podarilo nakoniec uhasiť. "Je to predbežné  zistenie také, že sa jedná o úmyselné zapálenie," dodal Csandal.

Juhoslovanský ručný granát

Obe úplne zničené autá údajne používal 33-ročný Dunajskostredčan, ktorý sa k prípadu nechcel vyjadriť. Podľa predbežných zistení, jedno z áut bolo poliate a zapálené, pod druhé vhodili odistený obranný ručný granát, ktorý pod autom vybuchol.

"Môžem potvrdiť, že ide o granát juhoslovanskej výroby," povedala policajná hovorkyňa Martina Kretadusová. Na explóziu v Dunajskej Strede ste nás upozornili aj prostredníctvom spravodajského projektu tvojenoviny.sk. VIAC TU.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy