Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Jozefa (60) prepadli lupiči pred jeho vlastným domom
Zdielať na

Jozefa (60) prepadli lupiči pred jeho vlastným domom

V obci Selice sa takmer 60-ročný Jozef stal obeťou lupičov, ktorí na neho zaútočili pred jeho vlastným domom. Páchatelia čakali na svoju obeť v aute. Muža prenasledovali, keď sa vracal z práce. Po útoku mu zobrali všetky peniaze.

Jozef išiel domov po ceste, keď si všimol si, že ho prenasleduje auto. Z toho zrazu povyskakovali muži, ktorí ho bezohľadne olúpili. "Auto prudko zabrzdilo, vyskočili z neho muži a jeden z nich mi vytrhol všetky peniaze," tvrdí obeť lúpeže.

Magnetom boli peniaze

Jozef si spomenul, že auto išlo za ním už veľmi dlho. Útočníci ho začali sledovať hneď, keď zistili, že má pri sebe peniaze. Napadli ho, keď práve neboli na ulici žiadni svedkovia. Jozef bol v tom čase už iba už pár metrov od svojho domu. "Stalo sa to hneď vedľa mojej brány. Už som bol skoro doma," hovorí.

Polícia násilníkov chytila

Po lúpeži zavolal Jozef na políciu. Hliadke sa po chvíli podarilo zadržať auto, ktoré Jozefa prenasledovalo. Vyšetrovateľ vypočúval všetkých mužov, ale obvinený bude ten, ktorý s Jozefom zápasil o peniaze. "Páchateľ muža ťahal a zo zovretej dlane sa mu snažil vytiahnuť bankovky, ktoré v nej zvieral," popisuje incident hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Lupičovi hrozí až osemročný trest

Jeho ostatní kamaráti budú zrejme v prípade vystupovať ako svedkovia. Muži nestihli peniaze ani minúť a museli ich vrátiť Jozefovi. Ten, ktorý ho napadol, teraz navyše čelí obvineniu z lúpeže. "Tridsaťštyriročného muža už vyšetrovateľ obvinil z trestného činu lúpeže, za čo mu hrozí v zmysle zákona tri až osem rokov väzenia," dodáva hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Dvaja lupiči prepadli na toaletách v krčme 60-ročného muža z Humenného a začali ho škrtiť.  Strach im nenahnal ani fakt, že pán Eduard je vysoký takmer dva metre. Z vrecka mu vybrali 200 eur a utiekli.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy