Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Muž (54) sa chcel na obecnom úrade podpáliť
Zdielať na

Muž (54) sa chcel na obecnom úrade podpáliť

Zlá finančná situácia môže niektorých ľudí doviesť k príšerným činom. Na obecný úrad v Obyciach vtrhol 54-ročný muž, ktorý sa polial benzínom a so zapaľovačom v ruke kričal, že sa podpáli.

Jozefovi sa údajne nepáčilo to, ako funguje sociálny systém na Slovensku."On sa už dávno toto strojil urobiť, ale najskôr to plánoval spáchať na sociálke," priznala Jozefova suseda Anna.

Vyhrážal sa podpálením

54-ročný Jozef sa polial benzínom a prišiel na obecný úrad v Obyciach, kde aj býva. V rukách držal zapaľovač a zamestnankyniam povedal, že sa prišiel podpáliť. Muž vraj pôsobil, že je odhodlaný aj  splniť to, čo sľúbil.

Starosta ho z kancelárie dostal na chodbu úradu, aby neohrozoval zamestnancov. "V ruke držal zapaľovač a vyhrážal sa, že sa zapáli,"povedal starosta obce Obýc Milan Garaj.

Vraj mal finančné problémy

Na miesto prišli policajti, záchranári a aj hasiči. Po asi piatich minútach sa Jozefa mužom zákona podarilom spacifikovať. Záchranári ho previezli do nemocnice.

Podľa starostu a aj ľudí z dediny, mal muž finančné problémy. Údajne mu na živobytie mesačne ostáva iba 100 eur a z toho nemá ako vyžiť. Práve preto sa rozhodol pre tento krok. Niekedy mu vraj nezostávalo ani na suchý chlieb. Jozef je vdovec a v dome žije sám. V dedine ho poznajú ako šikovného a pracovitého muža.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy