Skoro jasno
18°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Nezvestného lekára Pavla Učníka (†57) našli v Maďarsku
Zdielať na

Nezvestného lekára Pavla Učníka (†57) našli v Maďarsku

Pred tromi týždňami vyhlásila polícia pátranie po bývalom riaditeľovi zvolenskej nemocnice, lekárovi Pavlovi Učníkovi. Naposledy ho videli jeho príbuzní pri odchode z domu v Banskej Bystrici. Mal ísť na bližšie neurčené stretnutie. Jeho mŕtve telo našli policajti v susednom Maďarsku.

Polícia nešla lekárovo telo, auto nie

Podľa našich informácií už polícia po lekárovi Pavlovi Učníkovi ďalej nepátra. Jeho bezvládne telo našli počas víkendu na území susedného Maďarska. Na zemi mal podľa našich informácií ležať bosý. Doteraz sa však nenašlo auto, na ktorom  z domu odišiel. "Odišiel na osobnom motorovom vozidle Škoda Octávia kombi vo farbe  zelenej metalízy," informuje Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

V práci problémy nemal

Učník bol v minulosti riaditeľom zvolenskej nemocnice, šéfoval aj pobočke Zdravotnej poisťovne v Žiari nad Hronom. Krátko pred zmiznutím ho vymenovali za šéfa krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. "Doktor Učník bol v skúšobnej dobe, nemal u nás žiadne problémy, " tvrdí hovorca Zdravotnej záchrannej služby Boris Chmel.

Viac napovie súdna pitva

Okolnosti smrti lekára zatiaľ známe nie sú. Telo sa podľa našich informácií stále nachádza v Maďarsku. Viac by malo byť jasné po súdnej pitve. Pavol Učník bol nezvestný tri týždne. Z domu odišiel 1. mája. Nikomu nepovedal, s kým sa mal stretnúť. Kolegovia v práci si nič podozrivé nevšimli. "Podľa kolegov, ktorí ho videli bol usmiaty a nemal zlú náladu," dodáva hovorca Zdravotnej záchrannej služby Boris Chmel.

Podľa našich informácií mal lekár údajne rozbehnuté aktivity týkajúce sa privatizácie zdravotníckych zariadení. Polícia však v  tejto fáze žiadne bližšie informácie neposkytuje.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Nezvestného  lekára Pavla Učníka (†57) našli v Maďarsku. Mŕtveho...

TV JOJ

Súvisiace články