Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Striebro aj pre kapitána Demitru (†36). List na rozlúčku...
Zdielať na

Striebro aj pre kapitána Demitru (†36). List na rozlúčku...

Hokejový velikán Paľo Demitra pred trištvrte rokom navždy opustil nielen svoju ženu, deti ale aj svojich verných fanúšikov. Tragickým sa mu stal pád lietadla v Rusku. Jeho priatelia teraz tvrdia, bol tu s nami a pomohol nám k striebru...

Viac, ako gesto

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Chára venoval svoju striebornú medailu z majstrovstiev sveta  práve Pavlovi.

"Veľmi si vážim cenný kov, ktorý sme získali. Som veľmi šťastný, že sa nám ho podarilo dosiahnuť. Venujem ho Paľkovi, ktorý bol neustále s nami, bol v našich myšlienkach,“ povedal v televíznom rozhovore po finále s Ruskom Zdeno Chára, ktorý si pred záverečným ceremoniálom obliekol dres s číslom 38 Pavla Demitru. Podobne sa zachoval aj jeho spoluhráč Tomáš Kopecký.

Lietadlo v rieke? Otras

Pavol Demitra (†36) zahynul pri leteckej katastrofe v septembri 2011, keď cestoval spolu s ďalšími hráčmi Lokomotiv Jaroslavľ do Minska na úvodný zápas Kontinentálnej hokejovej ligy. Zo všetkých športovcov sa podarilo prežiť iba Alexandrovi Galimovi, ktorý svoj veľký boj navždy prehral, keď v nemocnici podľahol ťažkým zraneniam. 

Pri rieke Volga, kde sa stala hokejová trágédia, záchranári celé dni pátrali po zvyškoch lietadla. K rieke chodili nielen miestni, ale aj obyvatelia iných miest. Jedni zo zvedavosti, iní zas preto, aby zapálili sviečku a pomodlili sa za duše hokejistov. V okolí nehody Jaku-42 odpratávali kusy havarovaného lietadla. Vo vzduchu bolo cítiť letecké palivo a v rieke plávali kusy sedadiel.

"Venujeme tento titul Lokomotivu Jaroslavľ. Bol to veľký tím, kde hrali skvelí hráči, nielen naši, ale aj cudzinci," povedal po finálovom víťazstve 6:2 nad Slovákmi tréner Ruska Zinetula Biľaletdinov.

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy