Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Neviditeľnú drogu predávali ako olej, či hnojivo
Zdielať na

Neviditeľnú drogu predávali ako olej, či hnojivo

Tomu sa povie poriadny úlovok! Policajtom sa podarilo odhaliť drogové laboratórium a drogy v hodnote približne tri milióny eur. Novú, takzvanú neviditeľnú drogu vyrábali na Slovensku a bola určená pre čierny trh v západnej a strednej Európe. Policajti však zasiahli ešte pred jej vývozom do zahraničia.

Rodinný dom v Panických Dravciach obsadili kukláči krátko po šiestej ráno. Pri viacerých raziách v Banskobystrickom kraji našli rôzne chemické preparáty, listinné dôkazy, návody na výrobu omamných látok, či zariadenia na výrobu tabliet. "Za dômyselne ukrytou dvojitou stenou policajti odhalili laboratórium slúžiace na výrobu drog," oznámila Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR.

"Matroš" na výrobu 1,5 milióna dávok

Najväčším úlovkom policajtov však boli drogy, z ktorých by sa dalo vyrobiť 1,5 milióna jednorázových dávok. A tie by sa na čiernom trhu dali predať asi za 3 milióny eur. "Pri domovej prehliadke zaistili viac ako 1,4 ton chemickej látky. Expertízne skúmanie potvrdilo, že ide o látku zaradenú do III. skupiny zoznamu omamných a psychotropných látok," vysvetľuje Denisa Baloghová, hovorkyňa PPZ SR.

Drogy v obale hnojiva, či oleja

A ako transakcia prebiehala? Cez holandského súkromníka, ktorý oficiálne podniká s chemickými preparátmi, sa na Slovensko dostala chemická látka, prezentovaná ako preparát na výrobu hnojív. No a z nej vyrábali nové nebezpečné drogy. Tekutú extázu, alebo tzv. neviditeľnú drogu potom vyvážali do zahraničia ako jedlý olej alebo poľnohospodárske hnojivá.

Slovenskí policajti pomohli aj Holanďanom

Slovenskí policajti na tomto prípade pracovali veľmi dlho. Ich informácie dokonca pomohli belgickým policajtom k odhaleniu drogového laboratória v ich krajine. K tomu, či boli v súvislosti s týmto prípadom zadržané prípadne obvinené nejaké osoby, sa hovorkyňa prezídia nevyjadrila.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Tomu sa povie poriadny úlovok. Policajtom sa podarilo odhaliť drogové laboratórium a drogy v hodnote približne tri milióny eur. Novú, takzvanú neviditeľnú drogu vyrábali na Slovensku a bola určená pre čierny trh v západnej a strednej Európe. Policajti však zasiahli ešte pred jej vývozom do zahraničia.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy