Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pozor na falošné pokuty! Na účet policajti nevyberajú
Zdielať na

Pozor na falošné pokuty! Na účet policajti nevyberajú

V hlavnom meste úraduje falošný policajt. Vodičom necháva za stieračmi 50-eurové pokuty aj s číslom účtu, na ktorý majú túto sumu previesť. Mestská polícia však odkazuje – "takto to v praxi nefunguje".

Znak bratislavskej mestskej polície a množstvo gramatických chýb. Ak ste si v posledných dňoch za stieračom našli takúto pokutu, rozhodne ju neplaťte.

Falošné pokuty našli viacerí

Mestskí policajti už evidujú viacero podnetov od prekvapených vodičov, ktorí nevedia, či si z nich niekto strieľa alebo majú výzvu na zaplatenie 50 eur brať vážne. Ten, kto im pokutu aj s číslom účtu vystavil, totiž neovláda pravopis  a už vôbec nevie falšovať tlačivá. "Ja som si bol istý, že som parkoval správne, lebo ja tam mám platené parkovisko a na tom mieste som parkoval, preto som volala policajtom, prečo mi to dali," povedal jeden z vodičov.

Ako ozrejmil hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva, na tlačivách, ktoré dáva mestská polícia číslo účtu neexistuje. "Navyše, na tomto tlačive je číslo účtu, ktoré je aktívne v Českej republike," poukázal.

Polícia peniaze na účet nepýta

Okrem toho mestská polícia priestupky rieši priamo na mieste s vodičom. Pri nesprávnom parkovaní postupuje dvoma spôsobmi. "Je to možnosť odtiahnutia vozidla prípadne zablokovanie motorového vozidla blokovacím zariadením," vysvetlil Pleva. 

Vtipkárovi, ktorý sa vydáva za policajta, teraz hrozí pokuta 165 eur. Otázne je, či sa mu na ňu neposkladajú práve naivní vodiči. "Menej pozorný, kto zle parkuje trebárs na tráve, alebo obrubníku, toho to môže hneď napadnúť, že dobre, zaplatím to, mám pokoj," skonštatoval vodičov. Hrášková preto ľuďom, ktorí majú o pokute pochybnosti nič neplatili a zavolali na políciu.

Falošný policajt zatiaľ úradu iba v Devínskej Novej Vsi

Polícia zatiaľ eviduje hlásenia len z Devínskej Novej Vsi. Nie je však vylúčené, že samozvaný ochranca zákona sa presunie aj na ďalšie bartislavské sídliská.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy