Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Opitý prifičal do krčmy na motorke, z nej ubzikol na policajnom aute!
Zdielať na

Opitý prifičal do krčmy na motorke, z nej ubzikol na policajnom aute!

V Zlatých Moravciach opitý muž na motorke dokázal kuriózne prekabátiť policajnú hliadku. Keďže nemal šancu uniknúť, namieril si to priamo do krčmy. Prišiel síce o motorku, ale z miesta napokon utiekol na policajnom aute. A naháňačka sa začala odznova.

Policajná hliadka mala prenasledovať vodiča na motorke. Ten na to však vôbec nedbal a miesto toho, aby zastavil, radšej pridal plyn a policajtom chcel uniknúť. Pri jednom podniku v Zlatých Moravciach však zastavil a vbehol do vnútra. "Pri plnení si služobných povinností hliadka spozorovala podozrivo jazdiaceho muža na motorke," informuje Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Policajtom zrejme vypadli kľúče...

Muži zákona vodiča, ktorý pred nimi ušiel do podniku, prenasledovali.  Pri naháňačke zrejme hliadke cestou vypadli kľúče od auta. Pokiaľ policajti  prehľadávali podnik, páchateľ vybehol von. Zatiaľ nezisteným spôsobom sa dostal do policajného auta. Sadol do neho a zmizol preč. Božena Bruchterová: "Ako sa muž do policajného auta dostal, to prešetrujeme."

Zajazdil si 70 kilometrov

Hliadka vyšla von a po jej vozidle už nebolo ani stopy. Okamžite sa v celkom kraji rozbehlo pátranie. 23-ročný mladík na policajnom aute fičal desiatky kilometrov. Podľa našich informácii prešiel 70  kilometrov až do Trenčianskeho kraja. V Nitrianskom Pravne ho policajti dolapili. Mladého muža za tento husársky kúsok obvinenie neminie.

Navyše nafúkal 1,21 promile!

"Muž sa dopustil trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla," vysvetľuje Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre. Potom, ako policajti vodiča, ktorý im auto ukradol, zadržali, zistili, že je navyše aj poriadne opitý. Pri dychovej skúške mu totiž namerali 1,21 promile.

Policajné auto_v diaľke iné autá, priblíženie

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy