Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
ROZHOVOR: Chytili únoscov Nikolety (3). Otec tvrdí, zobral som si čo je moje
Zdielať na

ROZHOVOR: Chytili únoscov Nikolety (3). Otec tvrdí, zobral som si čo je moje

Skončili v rukách polície. A to na základe upozornenia štábu televízie JOJ. Reč je o rodičoch dievčatka, ktoré zmizlo v nedeľu z diagnostického ústavu neďaleko Prahy. Obaja sú závislí od heroínu, skrývali sa u rodiny v nitrianskom kraji.

Akcia po upozornení TV JOJ

Štáb reportérky Diany Pavlisovej získal závažné informácie od dobre informovaného zdroja v pondelok podvečer. Okamžite ich posunul policajtom. Tí našli na udávanom mieste oboch rodičov - narkomanov. 

Dvojica skončila na výsluchu, po dievčatku sa však zľahla zem. Reportérov TV JOJ zápalisto presviedčala, že ratolesť majú vo Francúzsku. Dobre informovaný zdroj však potvrdil, že štvorročné dievčatko nemá cestovné doklady...

Bola to lož! Policajti napokon vypátrali aj dievčatko. Nikoletu si krátko pred polnocou prevzala do opatery sociálna kurátorka.

Policajti ju po informáciách našej redaktorky našli u starkej. "Policajti z Vrábeľ ich okamžite preverili. Výsledok bol pozitívny, trojročnú Nikoletku polícia našla u jej starej matky vo Vrábľoch," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Medzitým policajti v Novej Vsi nad Žitavou zadržali oboch jej rodičov a keďže česká polícia o nich neprejavila záujem, po vypočutí ich prepustili. Nikoletku prevzala sociálna pracovníčka a ešte v pondelok večer putovala do Detského domova v Žitavciach, dodala Baloghová.

Rodičia na drogách

Otec Roman a matka Zlatica sú drogovo závislí, konkrétne od heroínu. Obaja pochádzajú zo Slovenska. Dcérka s nimi žili v katastrofálnych podmienkach. Práve preto úrady v Čechách dieťa umiestnili do detského domova.

Rovnakým spôsobom zmizol pred dvomi mesiacmi aj Nikoletin brat. Kde je, polícia stále netuší. Nikoletin otec pochádza z Vrábeľ a matka z blízkej dediny. Do Prahy odišli pred niekoľkými mesiacmi.

Otec: Vzal som si, čo je moje

"Mne to nevadí, že pátra polícia, neublížil som nikomu. Zobral som si len to, čo je moje," skonštatoval otec Roman Kotlár. Ako ho doplnila jeho družka a Nikoletina matka, dcéru ľúbia a nemali čo stratiť.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy