Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bezcitní lupiči surovo napadli invalida! Policajti ich už chytili
Zdielať na

Bezcitní lupiči surovo napadli invalida! Policajti ich už chytili

Kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom zadržali a obvinili dvoch zlodejov, ktorí pred dvoma mesiacmi prepadli 60-ročného vozičkára priamo v jeho dome. Nevládneho muža z Čachtíc surovo napadli a pýtali od neho peniaze. Nakoniec z domu ušli s 55 eurami.

Dvaja Rómovia vo veku 34 a 52 rokov sa ešte v prvý februárový týždeň vlámali do rodinného domu v Čachticiach. Tažko postihnutý majiteľ sa im nemal šancu ubrániť. "Rozbili okno a vbehli dovnútra. Jeden z nich ma hodil na zem a vykrútil mi ruky," opisuje okamihy hrôzy napadnutý majiteľ domu.

Najskôr zbili psa a potom napadli aj invalida

60-ročný Rudolf, ktorý je takmer slepý a navyše má amputovanú nohu, na ten večer tak skoro nezabudne. Dvaja muži vyzbrojení palicami najprv preskočili plot a surovo zbili strážneho psa. Následne rozbili okno a vnikli do domu. Starší pán práve sledoval televíziu, keď ho jeden z násilníkov hodil na posteľ a začal ho dusiť. "Vrieskali na mňa, aby som im dal peniaze," pokračuje napadnutý majiteľ domu.

Ukradli 55 eur

"Poškodený 60-ročný muž im zo strachu vydal finančnú hotovosť 55 eur", konštatuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová. "Keď dostali tie peniaze, tak okamžite zmizli preč," tvrdí pán Rudolf. Kriminalistom z Nového Mesta nad Váhom sa však operatívnou činnosťou podarilo zlodejov vypátrať. Dnes už obaja čelia obvineniu.

Za mreže na 12 rokov?

Mladší z dvojice obvinených, 34-ročny Zdenko bol pritom v minulosti už dvakrát odsúdený za obdobnú trestnú činnosť. V najbližších dňoch preto prokurátor podá návrh na jeho vzatie do väzby. Vyzerá to teda tak, že ukradnutych iba 55 eur vyjde dvoch rómskych zlodejov poriadne draho. "Novomestský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže a z prečinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva dvoch mužov z okresu Nové mesto nad Váhom. Obvineným za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," poznamenala hovorkyňa KRPZ v Trenčíne Elena Antalová.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy