Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Ako to nespackať: Neprimeraná pokuta? Policajti musia peniaze vrátiť
Zdielať na

Ako to nespackať: Neprimeraná pokuta? Policajti musia peniaze vrátiť

Pravidelná rubrika jojkárskej relácie KRIMI Ako to nespackať je pripravená. Reportér Adam Zavřel opäť zisťoval u viceprezidenta policajného zboru odpovede na vaše podnety. Tentokrát vám odpovieme na tieto zaujímavé otázky...

1. Pán Tomáš si nepostavil plot na hranici svojho pozemku, ale asi o dva metre ďalej, aby mohol parkovať pri ceste. Napriek tomu, že auto odstavil na svojom súkromnom pozemku, mu policajti chceli dať pokutu. Vraj totiž stál na zeleni, ktorá je verejne prístupným miestom. Konali policajti správne?

2. Pri druhom prejednávaní priestupku policajti zistili, že pokuta, ktorú divák dostal, bola neprimeraná a musia mu vrátiť 350 €. Koľko času majú policajti na vrátenie peňazí?

3. Pani Zuzane z Topoľčian prekrýva nosič na bicykel evidenčné číslo. Chce vedieť, či má požiadať o vydanie tretieho evidenčného čísla, alebo či si ho má z auta odmontovať a dať na nosič.

4. Pani Martina by chcela so svojimi deťmi vycestovať do USA. Potrebuje na to písomný súhlas od otca?

Otázku do rubriky Ako to nespackať môžete poslať aj cez nový formulár priamo na stránke noviny.sk. Nájdete ho TU.

Staňte sa fanúšikom rubriky "Ako to nespackať" aj na Facebooku a vždy budete o krok vpred. Všetko podstatné sa dozviete práve TU. 

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy