Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Riskantná jazda zabíjala, motorkár (†40) narazil do auta
Zdielať na

Riskantná jazda zabíjala, motorkár (†40) narazil do auta

Sobotné pekné počasie prinieslo až dve smrti motorkárov. Na ceste pri Okoličnej na Ostrove sa zabil 40-ročný muž z okresu Trnava. Nestihol ubrzdiť, narazil do zadnej strany auta a vletel medzi vodiča a jeho spolujazdca. Na mieste tragickej nehody zasahoval aj vrtuľník, no napriek snahe lekárov sa ho nepodarilo zachrániť.

40-ročný muž na motorke, sa podľa stôp na ceste, zrejme pri pohľade na auto so zapnutou smerovkou snažil brzdiť. Po náraze ho však vymrštilo zo stroja a cez zadné sklo preletel kabínou auta a skončil na palubnej doske medzi vodičom a jeho spolujazdcom. "Videl som, že idú tí traja motorkári ako ďábli, lebo jedenkrát ma už predbehli, chcel som otočiť do Okoličnej, dal som smerovku, dvaja ešte zľava ma predbehli," povedal vodič auta Peter Mezey.

Preletel do auta

Posledný z trojice motorkárov neobišiel auto z pravej ani z ľavej strany ale napálil to rovno do jeho zadnej časti. "Cez bedne, cez klobásu dovnútra. katastrofa, také som v živote neprežil, mám už vodičák 40 rokov," dodal vodič auta, do ktorého motorkár vletel. 

Oživiť sa ho nepodarilo

Po tom ako záchranári vybrali motorkára z auta a začali s jeho ošetrovaním, na miesto priletel aj záchranársky vrtuľník. Napriek viac ako hodinovej snahe lekárov, však už nemal koho odviezť do nemocnice. "Bohužiaľ tie zranenia boli také, že nezlučiteľné so životom. Napriek veľmi intenzívnej resuscitácii sa nepodarilo ho udržať pri živote," uviedla lekárka Helena Kuchtová. Čo sa vlastne stalo, si nevedia vysvetliť ani jeho spolujazdci, keďže obaja išli na motorke pred ním. 

Nabehol na nerovnosť na ceste

Motorkárska sezóna sa sotva začala a o život prišiel 26-ročný muž z Golianova. Pri dedine Drážovce so svojím silným strojom vyletel z cesty. Všetko sa to stalo pred očami kamarátov, ktorí išli spolu s ním  v kolóne. Partia sa chcela previezť v tomto roku po prvý krát. Viac sa dozviete TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy