Skoro jasno
14°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Mužom sa nepáčil smer jazdy, na vodičku vytiahli zbraň
Zdielať na

Mužom sa nepáčil smer jazdy, na vodičku vytiahli zbraň

Znie to neuveriteľne, ale dvaja ozbrojení muži sa pokúsili nadránom v Bratislave uniesť električku. Na vodičku mierili zbraňou a chceli, aby zmenila smer jazdy. Incident sa odohral v električke číslo 9.

Mužom sa nepáčil smer jazdy

Vodička električky ráno doplatila zrejme na to, že išla z vozovne po netradičnej trase. Do električky č. 9 nastúpili dvaja podnapití alebo nafetovaní tridsiatnici v domnení, že vozeň ide do Karlovej Vsi. 

Na križovatke na námestí SNP však električka idúca z vozovne svoju trasu nečakne zmenila a odbočila opačným smerom na Ružinov, čo ozbrojených mužov rozzúrilo. Najskôr na električkárku vulgárne kričali, neskôr pritvrdili.

Klopali jej zbraňou na okienko, a trvali na tom, aby zmenila vyhýbku  na Karlovu Ves. Žena, ktorá pracuje celý život v dopravnom podniku, nakoniec otvorila v strede námestia dvere a muži utiekli. Vo vozni boli aj šokovaní cestujúci.

Električky jazdia inak

Vodička dostala dopoludnia voľno a nakoniec, o netradičnom takmer únose električky, vypovedala aj na polícii. Aj tento prípad poukazuje na riziká cestovania v nočných alebo ranných spojoch, v krorých cestujú častokrát  agresívni opilci z barov. 

Kvôli zatvorenému tunelu pod hradom električky už tri dni jazdia v Bratislave po výrazne zmenených trasách, je možné, že dvaja ozbrojení muži nestihli tieto zmeny registrovať a jednali skratovo.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy