Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kríza ako strašiak? Prepúšťať sa bude, tvrdia odborníci
Zdielať na

Kríza ako strašiak? Prepúšťať sa bude, tvrdia odborníci

Investor už nových ľudí nechce. Nižšie úroky nebudú. Vianoce budú chudobnejšie. Štrajk za vyššie platy. Škrty musia pokračovať. Eurozóna nemá k rozpadu ďaleko. Kríza potrvá desať rokov. Tak to sú titulky z dnešných slovenských novín. Podľa všetkého nás čakajú zlé časy...

"Naozaj cítiť väčšiu neistotu, či obavy zamestnávateľov z otvárania nových pracovných miest," potvrdila Klára Javorská z personálnej agentúry Trenkwalder. Situácia je však kritická už od polovice júla. 

"V nasledujúcom roku neočakávame výrazný nárast pracovných miest," dodáva vzápätí. Dobre sú na tom len informačné technológie - tu malé navýšenie pracovných miest nastane. Rovnako pokojní môžu byť aj farmaceuti.

Aj iné odvetia sú na tom ešte stále dobre a aj vyhliadky sú uspokojujúce. Sem patrí napríklad aj automobilový priemysel, ktorý dlhodobo drží našu ekonomiku. Paradoxne, práve priemysel je úzko naviazaný na dlhovú krízu v Európe.

"Ak máte na to objektívne dôvody, pýtajte si zvýšenie. Dnešná doba je zlá a zamestnávatelia sa častokrát práve na krízu odvolávajú. Platy sa zvýšia o 0,8 percenta," uzatvára Javorská. 

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy