Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ženou roka aj ekonómka zodpovedná za euro
Zdielať na
Ekonomika

Ženou roka aj ekonómka zodpovedná za euro

Titul Žena roka si odniesla aj členka Bankovej rady Národnej banky Slovenska (NBS) Milena Koreňová.

Očakávaný prechod na euro od budúceho roka zrejme inšpiroval aj porotcov súťaže "Žena roka 2007". Tento titul si dnes z národného divadla v Bratislave totiž odniesla tiež členka Bankovej rady Národnej banky Slovenska (NBS) Milena Koreňová.

V centrálnej banke riadi proces prípravy na zavedenie eura v slovenskom finančnom sektore. Celkovo sa súťažilo v piatich kategóriách.

Ocenenia Žena roka, ktoré majú upriamiť pozornosť na ženy s významnými profesijnými i osobnými úspechmi na Slovensku, dnes druhý rok udeľoval časopis Bratislava Leaders Magazine.

Víťazka kategórie politika a verejná správa Koreňová pracuje v NBS od jej vzniku v roku 1993. Štyridsaťpäťročná ekonómka je vydatá a má jedného syna. Je jedinou ženou, ktorej podpis možno nájsť na slovenských bankovkách.

Vlani porota ocenenie v politickej kategórii udelila bývalej ministerke práce Ivete Radičovej, ktorá sa nedávno stala spoločnou kandidátkou opozície pre prezidentské voľby v roku 2009.

Titul Žena roka si dnes odniesli v rôznych kategóriách aj ďalšie štyri víťazky. Cenu v umeleckej kategórii získala violončelistka zo súboru Cigánski diabli Silvia Šarköziová. Ocenenie v oblasti médiá a komunikácia dostala riaditeľka úseku komunikácie mobilného operátora Orange Slovensko Andrea Cocherová.

Víťazkou biznis kategórie sa stala lekárka a riaditeľka súkromnej kliniky plastickej chirurgie v Bratislave Alexandra Novotná. Tohtoročnou ženou roka je tiež profesorka v odbore teórie a konštrukcií pozemných stavieb a jedna z najvýraznejších osobností slovenského stavebníctva Zuzana Sternová. Okrem toho osobitnú cenu žena storočia porota udelila slovenskej speváckej ikone Marike Gombitovej.

Zdielať na

Najčítanejšie správy