Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Nepoučiteľný "vodič": Šoférovať bez vodičáka ho polícia prichytila už dvakrát
Zdielať na

Nepoučiteľný "vodič": Šoférovať bez vodičáka ho polícia prichytila už dvakrát

HORNÝ ZEMPLÍN / Do autoškoly nikdy nechodil, no veselo jazdí po cestách na Hornom Zemplíne. Nepoučiteľného vodiča z Uble, ktorý šoféruje bez vodičáka, prichytila polícia už 2-krát v priebehu pár dní. Naposledy ho dokonca obmedzili na osobnej slobode. Podľa inštruktora autoškoly je len otázkou času, kedy takýto vodič spôsobí tragédiu. Ďalej sa dočítate prečo.

Koncom novembra tohto roku bol mladému mužovi z obce Ubľa uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel, a to na dobu štyroch rokov. "Napriek tomuto zákazu bol tento muž po necelom mesiaci policajnou hliadkou zastavený, ako vedie osobné vozidlo v Snine," uviedla hovorkyňa polície v Prešove Jana Ligdayová.

​Policajti následne zistili , že muž nielenže jazdí v čase zákazu činnosti , no nemá ani vodičský preukaz. Podľa inštruktora autoškoly sú takíto vodiči hrozbou aj pre ostatných účastníkov cestnej premávky.

"Pretože ten človek neabsolvoval žiaden kurz, môže v takých prípadoch zle zareagovať, spanikáriť, spôsobiť vážnu dopravnú nehodu, zraziť chodca, čokoľvek, môže to byť tragédia z jeho strany," ozrejmil inštruktor autoškoly Václav Hnát. Reakcie takého vodiča sú odlišné v porovnaní s tými, ktorí majú za sebou teóriu aj jazdy v ostrej premávke. "Takí vodiči si myslia, že vedia auto ovládať, a mnohí ho vedia veľmi dobre ovládať, ale nerozumejú cestnej premávke a tam je to gro," dodal inštruktor.

Vodiča polícia na mieste obmedzila na osobnej slobode a skončil v cele policajného zaistenia. "Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom mu vzniesol obvinenie z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia," povedala Jana Ligdayová.

Najčítanejšie