Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zabil suseda pre orezávanie kríkov. Muža zastrelil pred očami jeho syna
Zdielať na

Zabil suseda pre orezávanie kríkov. Muža zastrelil pred očami jeho syna

VOLUSIA / Ak nie sú hranice pozemkov vytýčené pevným plotom, môže dôjsť k dramatickým situáciám. Jednu takú evidujú na Floride. Muž tam zabil suseda preto, lebo vstúpil na jeho pozemok, keď orezával kríky a stromy.

Šerif z amerického mesta Volusia nerozumie, prečo ľudia berú zákon do vlastných rúk namiesto toho, aby zavolali políciu. Ak by 78-ročný muž namiesto vytasenia zbrane zavolal hliadku, mohol jeho sused dnes ešte žiť a nemusel zomrieť pred očami svojho 8-ročného syna. "Namieril som na neho zbraň. Chcel som, aby odišiel z môjho pozemku, ale on sa ku mne začal približovať, tak som vystrelil," opísal incident Edward Druzolowski, muž, ktorý zastrelil suseda. 

Dispečerka sa snažila zistiť podrobnosti pre idúcu hliadku, pýtala sa preto aj manželky strelca, či je zbraň niekde v jeho blízkosti. "Má ju vo svoje v ruke. Mal v úmysle ho len zastrašiť, ale napokon ho strelil," uviedla manželka Edwarda Druzolowského. Keď hliadka dorazila na miesto činu, 78-ročný páchateľ sa bez kladenia odporu vzdal. "Nemôžete len tak ísť a strieľať do ľudí len preto, že vstúpili na váš pozemok," povedal šerif Michael Chitwood.

Dôchodca, ktorý strieľal, polícii povedal, že zo suseda mal strach. Vedel, že nejaký čas predtým strávil vo väzení. Smutné na prípade je aj to, že dôchodca zastrelil suseda pred očami jeho 8-ročného syna. "Pozeral sa na to, ako mu otec zomiera pred očami. A teraz bude ešte aj svedkom v prípade," uviedol Chitwood. Momentálne držia 78-ročného muža za mrežami bez možnosti prepustenia na kauciu. Čelí obžalobe z vraždy druhého stupňa. 

Najčítanejšie