Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
SPIŠIAK: Nahrávky z chaty nech posúdia orgány činné v trestnom konaní, hovorí policajný exprezident
Zdielať na
Noviny.sk

SPIŠIAK: Nahrávky z chaty nech posúdia orgány činné v trestnom konaní, hovorí policajný exprezident

BRATISLAVA – Bývalý policajný prezident Jaroslav Špišiak, ktorý je dnes poradcom ministra vnútra, necháva na orgánoch činných v trestnom konaní, aby posúdili videá s predstaviteľmi strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a advokátmi na poľovníckej chate.

Spišiak uviedol, že sa nevie a nechce k videám vyjadrovať. „Sú tu orgány činné v trestnom konaní, ktoré sa tým zaoberajú z rôznych uhlov pohľadu. Nech posúdia, či je to zákonné alebo nezákonné, či sa to môže alebo nemôže použiť alebo, či ten obsah tvorí nejaké trestnoprocesné aspekty,“ povedal Spišiak agentúre SITA.


Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka v utorok 26. októbra vydal pokyn na preverenie úniku obrazovo-zvukových záznamov vyhotovených orgánmi činnými v trestnom konaní na poľovníckej chate, ktoré boli v pondelok 25. októbra uverejnené v médiách. Žilinka tak urobil z hľadiska možného naplnenia skutkových podstát trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti.

Portál aktuality.sk zverejnil v pondelok 25. októbra video z chaty, ktorú monitorovala polícia. Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podľa portálu doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci novembrovej akcie Národnej kriminálnej agentúry Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. Ide o priestorové odposluchy, kde kamery zaznamenali rozhovory Roberta Fica, Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD), advokáta Mareka Paru, syna policajného exprezidenta Tibora G. a oligarchu Miroslava Bödöra.

Najčítanejšie