Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do Tatier zavítala zima. Vo vyšších polohách už začali so zasnežovaním
Zdielať na

Do Tatier zavítala zima. Vo vyšších polohách už začali so zasnežovaním

NÍZKE TATRY / S lyžovačkami to tento rok vyzerá všelijako, zatiaľ nie veľmi dobre. Ale lyžiarske strediská sa aj napriek všetkým pochmúrnym vyhliadkam usilovne pripravujú. Zatiaľ to vyzerá nádejne, aj keď podľa slov našej meteorologičky, prevádzkovateľov čaká ešte dosť stresujúce obdobie.

Do Nízkych Tatier zavítala aj zima. Okrem toho, že nasnežilo namerali tu aj 9 stupňový mráz."Sme z Košíc, počasie je super, máme radi zimu," hovoria turisti. "Prišli sme si oddýchnuť od všetkých opatrení," tvrdia ďalší turisti. A nezaháľajú ani so zasnežovaním. "Od včerajšieho dňa sa nám podarilo spustiť zasnežovanie, doprial nám to mráz, vyzerá to tak, že dva dni má byť dosť silný mráz. Potom mierne oteplenie a dalo by sa zasnežovať potom každú noc," hovorí vedúci lyžiarskych tratí v stredisku jasná Nízke Tatry Martin Kupčo. 

Turisti sa netešia len z idylickej zimnej krajiny, ale tešia sa aj z úspechu Petry Vlhovej. Na zjazdovkách v Jasnej Petra robila prvé svoje oblúčiky a dnes v oboch kolách slalomu svetového pohára vo Fínsku zvíťazila.

Aj Tatranská Lomnica Štrbské pleso sa v týchto mrazivých dňoch premieňajú na zimnú krajinu, presne takú, aká je potrebná na blížiacu sa lyžovačku."Včera aj dnes sme k tomu pridali tatranský sneh, ktorý je síce zatiaľ iba technický, ale už ten robí veľa radosti , lebo ved pozrite sa okolo seba, na tie šťastné deti," informuje hovorca Tatranských stredísk Marián Galajda. 

Tatry dnes boli rozdelené na dve časti, jesennú a zimnú.V tej prvej sa tešili zo snehu, a v tej druhej ešte nič nenasvedčovalo tomu, že sa tu čoskoro bude môcť vymeniť bicykel za lyže. 

Najčítanejšie