Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Aplikácia, ktorá pomáha mestám komunikovať s občanmi rýchlejšie, je zadarmo a môžete ju mať aj vy
Zdielať na

Aplikácia, ktorá pomáha mestám komunikovať s občanmi rýchlejšie, je zadarmo a môžete ju mať aj vy

BRATISLAVA / Perry Talents je neziskový podnikateľský akcelerátor pre začínajúce startupy. Program, v rámci ktorého majú startupy možnosť spojiť sa s expertami, naučiť sa efektívne budovať biznis, získať korporátnych partnerov. Jedným z takýchto úspešných projektov je platforma Správa o meste.

Juraj Gago a Andrej Krupa sú zakladateľmi platformy Správa o meste. Správa o meste je aplikácia pre mestá a obce, ktorá má slúžiť ako lepší komunikačný nástroj medzi obyvateľmi a správou miest a obcí. "Nakoľko dnes má každý so sebou telefón a každý s ním pracuje od rána do večera, takže sme sa rozhodli, že prinesieme takúto mobilnú aplikáciu," hovorí jeden zo zakladateľov Juraj Gago.

Práve v dnešných časoch, kedy je veľký rozmach dezinformácii, falošných správ je táto aplikácia cestou k overenému a rýchlemu kontaktu medzi starostami, či primátormi so svojimi obyvateľmi. Aplikácia je zadarmo. Počas testovania táto aplikácia ponúkala možnosť informovať ľudí aký je priebeh testovania, koľko ľudí a kde čaká. "Nielen obyvatelia, ale najmä starostovia nám veľmi ďakovali," povedal spoluzakladateľ aplikácie Správa o meste Juraj Gago. "Za celý víkend celoplošného testovania boli tieto aplikácie najsťahovanejšími v obchodoch aplikácii," opisuje nárast úspechu Juraj Gago. 

V meste Žilina túto aplikáciu využívali už v marci počas prvej vlny pandémie. "Doteraz si stiahlo túto aplikáciu u nás 9 436 obyvateľov a zhruba 230 zverejnených správ," povedal primátor Žiliny Peter Fabiáne. V aplikácii nie sú aktívni len občania, ale aj zo strany primátora je aktivita a interakcia s obyvateľmi. "Informujem o všetkých dôležitých informáciách a udalostiach, ktoré sa v meste dejú," opisuje svoju činnosť v aplikácii primátor Žiliny. Najväčšiu výhodu vidí Peter Fabiáne v rýchlosti informovania prostredníctvom aplikácie. "Informácie sa dostanú k obyvateľom okamžite," povedal primátor Fabiáne. 

Najčítanejšie