Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Priznali sa k predaju dvoch samopalov Zoltánovi Andruskóovi. To, že boli určené na vraždu prokurátorov vraj netušili
Zdielať na

Priznali sa k predaju dvoch samopalov Zoltánovi Andruskóovi. To, že boli určené na vraždu prokurátorov vraj netušili

KOMÁRNO / Obvinení Komárňan a jeho kamarát z Cetína, dnes dostali trest v rámci dohody s prokurátorom. Obaja vyviazli s podmienkou. Zbrane boli k plánovanej vražde prokurátorov Šufliarskeho a Žilinku. Zbrane si cez Andruskóa mala objednať Zsuzsová.

Sudca okresného súdu v Komárne dnes schválil dohodu o vine a treste pre dvoch mužov, ktorých polícia zadržala počas akcie s krycím názvom Virtuóz. Obvinení boli za nedovolené obchodovanie so zbraňami. Tie mali byť určené na vraždu prokurátorov Žilinku a Šufliarskeho.

Adam kúpil zbrane od Dávida, aby ich následne predal Zoltánovi Andruskóovi – kus za dva a pol tisíc eur. Alena Zsuzsová mala byť sprostredkovateľkou objednávky vrážd. "Nebudem sa o tom vyjadrovať vôbec, ďakujem pekne," hovorí odsúdený David Szöke. S Husličkom sa vraj odvtedy nestretol. "Nie nestretol a nebudem sa k tomu vyjadrovať, ďakujem," odpovedal Szöke. 


"Môj klient nemal vedomosť, na čo má byť zbraň použitá," tvrdí právny zástupca Davida Szökeho Eugen Cimmermann. Obaja muži sa priznali ku skutku, na našu otázku, či vedeli na čo budú zbrane použité neodpovedali. Súd oboch odsúdil na základe dohody o vine a treste. "Na súhrnný trest odňatia slobody na 3 roky, súd stanovil skúšobnú dobu na 5 rokov," hovorí sudca Okresného súdu Komárno. 

Okrem probačného dohľadu sa počas celej skúšobnej doby obaja muži nesmú stretávať nielen navzájom. "Zákaz stretávať sa so Zoltánom Andruskóom," hovorí sudca.  

Adam, ktorý v tom čase pracoval ako právnický koncipient, sa navyše musí v každom roku skúšobnej doby zúčastniť jedného pojednávania vo veci nedovoleného ozbrojovania o obchodovania so zbraňami. Rozsudok je právoplatný, nie je možné sa voči nemu odvolať.

Najčítanejšie