Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
TEXTIL: Ozeta Neo zmenila štandardný výrobný program a naplno šije ochranné rúška
Zdielať na
Noviny.sk

TEXTIL: Ozeta Neo zmenila štandardný výrobný program a naplno šije ochranné rúška

BRATISLAVA - Jeden z najväčších slovenských odevno-výrobných závodov Ozeta Neo, a. s. ešte v polovici marca zmenil svoj výrobný program a namiesto pánskych oblekov začal vyrábať ochranné rúška. Spoločnosť tak reaguje na ich kritický nedostatok na trhu a ich akútnu potrebu v boji proti šíreniu koronavírusu. Ako ďalej uvádza firma, v závode v Topoľčanoch vyrába 250 zamestnancov dva druhy ochranných rúšok na opakované použitie, z bavlnenej tkaniny a zo špeciálnej netkanej textílie vyvinutej pre použitie v zdravotníctve, ktorá má potrebné atesty a certifikáty.

"V súčasnosti sa Ozeta Neo snaží uspokojiť dopyty, ktoré sú prioritné pre ochranu ohrozených skupín obyvateľstva a kľúčové sektory hospodárstva. Odberateľmi sú hlavne priemyselné, potravinárske a dopravné podniky, siete predajní potravín, mestské a obecné úrady, domovy sociálnych služieb a ďalšie štátne inštitúcie. Do dnešného dňa Ozeta Neo vyexpedovala viac ako 50 000 ks rúšok," informuje ďalej spoločnosť. Jej vedenie pritom verí, že táto mimoriadna krízová situácia nepotrvá dlho a zamestnanci Ozeta Neo sa čo najskôr budú môcť vrátiť k pôvodnému výrobnému programu.


Ozeta Neo pôsobí na domácom trhu od roku 1939, pokračujúca v tradícii značky pánskych odevov, pôvodne vyrábaných firmou Ozeta v Trenčíne. V súčasnosti sa v továrni v Topoľčanoch vyrába pánska a dámska konfekcia, ako aj oblečenie na voľný čas. Výrobná kapacita a obchodné prepojenia robia spoločnosť jedným z najväčších odevných výrobcov v strednej Európe. Väčšina produkcie sa vyrába pre zákazníkov v západnej Európe, najsilnejšie trhy sú Nemecko, Holandsko a všetky škandinávske krajiny.

Najčítanejšie