Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V súvislosti so šírením koronavírusu sa uskutoční ďalší mimoriadny summit.
Zdielať na
Noviny.sk

V súvislosti so šírením koronavírusu sa uskutoční ďalší mimoriadny summit.

Z dôvodu pokračujúceho šírenia koronavírusu budú lídri štátov a vlád Európskej únie o probléme diskutovať na ďalšom mimoriadnom summite, ktorý sa pre aktuálnu hrozbu infekcie uskutoční prostredníctvom videokonferencie. Ako informoval v pondelok predseda Európskej rady Charles Michel, hlavnou témou bude ďalší postup v boji proti pandémii. Summit sa uskutoční v utorok.


"Rozhodol som sa na 17. marca zvolať videokonferenciu s členmi Európskej rady," uviedol Michel v pondelkovom tweete. Dodal, že summit sa bude zaoberať predovšetkým snahami o zastavenie šírenia vírusu, zabezpečením dostatočného zdravotníckeho vybavenia, podporou výskumu a opatreniami proti ekonomickým dopadom pandémie.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) minulý týždeň uviedla, že "epicentrom" ochorenia COVID-19 už nie je Čína, ale Európa. Zároveň vyzvala európske vlády, aby prijali radikálne opatrenia na zamedzenie šírenia vírusu.

Najviac nakazených zo štátov Európskej únie majú Taliansko (vyše 24 700), Španielsko (vyše 8 700) a Nemecko (vyše 6 200), nasledované Francúzskom (vyše 5 400). Najviac obetí má s odstupom opäť Taliansko, kde ochoreniu podľahlo už viac než 1 800 ľudí.

Pôvodný článok:
https://orf.at/#/stories/3158065/

Najčítanejšie