Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Brtva z kauzy nebankoviek skončil v Leopoldove
Zdielať na
Noviny.sk

Brtva z kauzy nebankoviek skončil v Leopoldove

TRNAVA – Právoplatne odsúdeného Dávida Brtvu z kauzy skrachovaných nebankových spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia dnes policajti previezli do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. Zadržali ho krátko pred ôsmou hodinou pred budovou Okresného súdu v Trnave cieľoví pátrači prezídia Policajného zboru v spolupráci s policajtmi Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave na základe príkazu Špecializovaného trestného súdu na dodanie do výkonu trestu. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl. Brtva bol koncom marca právoplatne odsúdený na deväťročný trest odňatia slobody, viac ako dve tretiny z neho si však už v minulosti odsedel.

Dávid Brtva dnes prišiel na Okresný súd v Trnave, kde sa malo rozhodovať o jeho prepustení na slobodu. Keďže je reálne na slobode, v jeho prípade by to znamenalo, že by si nemusel odsedieť zvyšok z deväťročného trestu. Súd však verejné zasadnutie odročil, pretože nebolo jasné, či Brtva po zadržaní políciou skončí vo väzení v obvode trnavského súdu. Podľa obhajcu Miloša Maďara jeho klient spĺňa všetky materiálne aj formálne podmienky na prepustenie z výkonu trestu, vedie riadny život a má aj dobrú resocializačnú prognózu. Súd bude o jeho podmienečnom prepustení rozhodovať najbližšie 30. augusta.

Najvyšší súd koncom marca potvrdil tresty Špecializovaného trestného súdu, podľa ktorého si má Dávid Brtva odsedieť deväťročný trest, Patrik Pachinger sedemročný a zatiaľ neprávoplatne odsúdený Jozef M. deväťročný trest odňatia slobody.

Najčítanejšie