Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Banskobystická župa sa otvára pre ľudí. Ak majú ľudia problém, volať môžu priamo županovi
Zdielať na

Banskobystická župa sa otvára pre ľudí. Ak majú ľudia problém, volať môžu priamo županovi

BANSKÁ BYYSTRICA / Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter chce otvoriť župu občanom. A začal už podnikať aj prvé kroky. Obyvatelia kraja môžu svoje problémy zavolať priamo samotnému županovi. Zriadil pre nich telefónnu linku. Zverejňovať plánuje aj svoj presný týždenný program na webovej stránke úradu.

Otvoril župu občanom. Najskôr novinárov previedol všetkými kútmi úradu a nevynechal ani posilňovňu ukrytú v podzemí, ktorú zriadilo predchádzajúce vedenie kraja. A teraz prichádzajú ďalšie zmeny, ktoré ocenia bežní obyvatelia kraja. Ján Lunter chce komunikovať s každým, kto bude mať záujem.

Linka priamo k županovi

Ján Lunter sa chystá zriadiť telefonickú linku predsedu, kde ho ľudia zastihnú každý štvrtok medzi 16:00 a 17:00 hodinou poobede. "Väčšinou ja prijmem tento hovor a pokúsim sa nájsť okamžité riešenie," hovorí predseda kraja. Ich cieľom je, aby každý dostal odpoveď na otázky, na ktoré majú právo a nárok. "Ľudia majú plno problémov, je o dobrý nápad, ja to schvaľujem," novinka sa páči aj samotným občanom.

Harmonogram predsedu kraja

Priamo na webovej stránke kraja budú môcť občania sledovať aj týždenný pracovný program župana. Úrad chce tiež zverejňovať odpovede na žiadosti, zmluvy či majetkové priznania poslancov. "My si od toho sľubujeme aj zvýšenie dôvery občanov v činnosti vyššieho územného celku. Mnohí to vnímajú práve tak, že tá župa bola posledné štyri roky zatvorená," dodáva Matúš Hollý, riaditeľ úradu Banskobystrického kraja. 

Pozrite si archívnu reportáž, kedy novozvolený predseda kraja odhalil posilňovňu Mariána Kotlebu: 

Najčítanejšie