Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž dostal štyri roky za útok na gravidnú samicu tuleňa havajského
Zdielať na
Noviny.sk

Muž dostal štyri roky za útok na gravidnú samicu tuleňa havajského

Havajský sudca poslal v stredu na štyri roky za mreže muža, ktorý útočil na gravidnú samicu ohrozeného tuleňa havajského (Neomonachus schauinslandi). Tento druh tuleňa pritom patrí medzi najviac kriticky ohrozené morské cicavce a vo voľnej prírode žije asi len 1400 jedincov.


Podľa prokurátora Justin Kollara zaútočil Shylo Kaena Akuna na zviera v apríli 2016 v Salt Pond Beach Parku na ostrove Kauai. Miestna KHON-TV pred časom informovala, že svedkovia natočili muža ako vošiel do vody, zaháňal sa na ohrozené zviera a zrejme doň i hádzal piesok. "Akuna bol v tom čase zjavne pod vplyvom omamných látok," uviedol Kollar vo vyhlásení s tým, že týranie zvierat je často predzvesťou ďalších druhov násilia a nehodlajú ho tolerovať. Samica tuleňa podľa jeho slov zhruba o týždeň priviedla na svet mláďa.

Akunu pritom minulý mesiac odsúdili na rok väzenia za krádež a zabitie kozy. Čelí tiež ďalším obvineniam v súvislosti s marcovou lúpežou v izbe hotela Poipu Grand Hyatt. Jeho právny zástupca Mark Zenger na otázky agentúry AP zatiaľ nereagoval.

Najčítanejšie